Malatya'da bir binanın çatısı çöktü!

Malatya'da bir binanın çatısı çöktü!
Malatya'da 4 katlı, 2 bloklu bir binanın çatısı, yoğun kar yağışının neden olduğu kar yükü altında çöktü. Olayda şans eseri herhangi bir yaralanma yaşanmazken, bina çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Aslanbey Mahallesi'nde bulunan Hilal Sitesi'nin çatısı, büyük bir gürültüyle çöktü. Yağan karın etkisiyle çatının çökme ihtimali değerlendirilirken, asrın felaketinde binanın çatısının hasar görmesine rağmen binanın genelinde sorun olmadığı belirtildi.

Depremlerde az hasarlı olarak değerlendirilen sitedeki sakinler, çökme anında panikle dışarı çıktılar. Aslanbey Mahallesi Muhtarı Tolga Toy, çatının çökmesi sonucu şans eseri yaralı olmadığını ifade etti. 6 Şubat'ta yaşanan felaketin ardından birçok binanın hasar aldığını ve çatıların bu nedenle risk taşıdığını vurgulayan Toy, vatandaşlara evlerinin hasar durumundan bağımsız olarak çatıları kontrol etme çağrısında bulundu.

Binanın çevresi güvenlik çemberiyle kapatılırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de tehlikeli parçaları kaldırdı.

aw131926-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar