Malatya'da iki katlı bina çöktü

Malatya'da iki katlı bina çöktü
Malatya'da bina çöktü. Enkaz altında 20 kişi olduğu söylenirken, şimdiye kadar 13 kişinin çıkarıldığı belirtildi. Malatya Valisi Aydın Baruş yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Malatya'da bir bina çöktü.  İnönü caddesinde işyerlerinin olduğu iki katlı bina çöktü. Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi, enkazdan yaralı kurtarıldı.

malatya-8454.jpg

Canlı yayına katılan Battalgazi Belediye Başkanı, enkaz altında toplam 20 kişi olduğunu belirtirken şimdiye kadar 13 kişinin çıkarıldığını söyledi.

bina-ic.webp

Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş çöken binayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"13 yaralının ikisinin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Kurtulanlar arasında hayati tehlikesi bulunan yok. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altında çok fazla kişi olmadığını tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımızdan olay yerinden uzak durmalarını rica ediyoruz.

Şu ana kadar kaybettiğimiz bir vatandaşımız yok. İnşallah bu enkazı hayatını kaybeden kimse olmadan kaldırmış oluruz. Çevre illerden de takviye ekipler talep ettik. Sabaha kadar nöbetleşe çalışmalarını sürdürecekler. Binada bir tadilat olduğu ve yaralılar arasında bu tadilatta çalışan iki kişinin olduğu da söyleniyor. Binada deprem hasarı olmadığı söyleniyor. Tadilatla ilgili bir deformasyonun olup olmadığıyla ilgili savcılık soruşturmalarına devam ediyor."

GÜNBOYU Kahramanmaraş temsilcisi Mehmet Pamukçu çöken binadan kurtarılan yaralıların isimlerine ulaştı...

bina-yarali.jpg

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA BÖLGEDEDİR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Malatya'da binada meydana gelen göçükle ilgili, "Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir" açıklamasını yaptı.

Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya’da bir binada meydana gelen göçük nedeniyle oluşan enkaz sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız, kalbimiz Malatyalı kardeşlerimizle" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: MALATYA'DA YARALANAN 13 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR 

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Geçmiş olsun Malatya. Yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar