Mahkeme 'eşitliğe aykırı' demişti: ABD'de öğrencilerin 39 milyar dolarlık borcu silinecek

Mahkeme 'eşitliğe aykırı' demişti: ABD'de öğrencilerin 39 milyar dolarlık borcu silinecek
ABD Başkanı Joe Biden, 39 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunu af kapsamına aldı. Yeni alınan kararla belli bir süre boyunca ödemesini yapanların geri kalan borçları silinecek

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 804 binden fazla kişinin toplam 39 milyar dolarlık öğrenci kredisi borcunu silecek.

Eğitim bakanlığından yapılan açıklamada bu adımın gelir temelli ödeme planında yapılan bir düzeltme sonucu olduğunu duyurdu.

GERİ ÖDEMEYE BAŞLAYANLAR YARARLANABİLECEK

Progam kapsamında gelir seviyesi düşük kişilerin aylık borç geri ödemesine bir üst sınır getiriliyor. Buna göre 20 veya 25 yıl boyunca aylık ödeme yapan kişiler aftan faydalanabilecek. Yeni alınan kararla belli bir süre boyunca ödemesini yapanların geri kalan borçları silinecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada af kararının geçmişte yapılan hataların bir düzelmesi olduğu vurgulandı.

Amerikan yüksek mahkemesinin yüz milyarlarca dolarlık öğrenci kredi borcunun silinmesi kararını iptal etmesinin ardından Biden bu borç yükünü vatandaşların sırtından kaldırmak için farklı af yollarına başvuracağını söylemişti.

Eğitim Bakanlığı 430 milyar dolarlık af planı için çalışma başlattığını duyurmuştu fakat bunun aylar sürmesi bekleniyor.

Son açıklanan daha küçük kapsamlı af eski ödemelere dair bir düzeltme programı olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar