Mahir Polat kimdir? Mahir Polat'ın babası Hasan Polat neden vefat etti?

Mahir Polat kimdir? Mahir Polat'ın babası Hasan Polat neden vefat etti?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat son zamanlarda insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Mahir Polat'ın hayatını araştırıyor. Peki Mahir Polat kimdir? Mahir Polat'ın babası Hasan Polat neden vefat etti?

Mahir Polat kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili olan Mahir Polat, babası Hasan Polat'ın vefat ettiğini Twitter (X) hesabı üzerinden duyurdu. Bu olayın ardından birçok kişi Mahir Polat'ın kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki Mahir Polat kimdir? Mahir Polat'ın babası Hasan Polat neden vefat etti?

MAHİR POLAT KİMDİR?

1975 yılında Gaziantep'te doğan Mahir Polat, ilk ve ortaöğrenimini sırasıyla Bayburt ve Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde tamamladı. Trakya Üniversitesi'nden 1995 yılında mezun olduktan sonra iş ve özel hayatını sürdürmek üzere İzmir'e yerleşti.

Siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Mahalle Temsilciliği ve İlçe Yöneticiliği gibi görevler yaparak başladı. Uluslararası Politik Ekonomi alanında mastır yapmakta olan Polat, aynı zamanda birçok mesleki ve sosyal dayanışma projesine imza atmıştır.

Mahir Polat, 27. Dönemde İzmir Milletvekili olarak seçilmiş ve TBMM Çevre Komisyonu Üyeliği görevini üstlenmiştir. Ayrıca, Türkiye'nin çeşitli ülkelerle olan dostluk ilişkilerini geliştirmek adına birçok parlamento grubunda aktif olarak görev yapmıştır.

Polat, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimlerde CHP'den 28. Dönem İzmir Milletvekili olarak yeniden seçilmiştir.

MAHİR POLAT'IN BABASI HASAN POLAT NEDEN VEFAT ETTİ?

Mahir Polat Twitter hesabı üzerinden babası Hasan Polat'ın vefat ettiğini ve 30 Ocak Salı günü İzmir'de Evka-3 Ali Rıza Güven Camisi'nde cenaze namazının kılınacağını açıkladı. Ancak babasının neden vefat ettiği hakkında bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar