Mahfi Eğilmez: Buna hazır olun

Mahfi Eğilmez: Buna hazır olun
Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye'de hiperenflasyon değil, çok yüksek enflasyon olduğunu belirtti ve hiperenflasyona doğru ilerleme riskine dikkat çekti.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye'de hiperenflasyon olduğunu sadece kendi çevremizdeki gıda fiyatlarına veya kiralara bakarak söylemenin doğru olmadığını belirtti. Eğilmez, Türkiye'de yaşanan durumun aslında "çok yüksek enflasyon" olduğunu ve bu durumun daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medyada hiperenflasyon hakkında bir değerlendirme yaptı. Paylaşımında, hiperenflasyonun teknik tanımını hatırlatarak, yıllık enflasyon oranının yüzde 200 sınırını aşması durumunda ortaya çıktığını belirtti.

Türkiye'de TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranının yüzde 67, ENAG'ın açıkladığı enflasyonun ise yüzde 127 olduğunu dile getirdi. Eğilmez, enflasyonun sadece kendi çevremizdeki gıda fiyatlarına veya kiralara bakarak hiperenflasyon iddiasında bulunmanın yanlış olduğunu vurgulayarak, fiyatların geniş bir ölçekte ve çeşitli mal ve hizmetler üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Son olarak, Türkiye'de çok yüksek enflasyon olduğunu ve daha fazla çaba gösterilmesi halinde hiperenflasyona doğru gidilebileceği uyarısını yaptı.

ekran-resmi-2024-03-16-14-34-09.png HİPERENFLASYON NEDİR?

Hiperenflasyon, enflasyonun yıllık olarak yüzde 200 sınırını aşarak hızla artmasıdır. Bu durumda para hızla değer kaybeder ve ekonomide ciddi sarsıntılar meydana gelir.

YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar