Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Macron'un Bakışları

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Elysee Sarayı''ndan gündelik yaşamına dair samimi fotoğraflarla gündeme geldi.

Ukrayna lideri ''Zelensky özentisi'' olarak yorumlanan fotoğraflar dikkat çekerken, dalga konusu da oldu.

Peki Macron ne yapıyor?

Aslında bunu anlamak zor değil. Yerel seçimlerde büyük yenilgi alan Macron, önümüzdeki ay düzenlenecek olan başkanlık seçimlerine hazırlanıyor. Dış politikasına rağmen.

Libya''da NATO müttefiki Türkiye''ye karşı Rusya ile gizli ittifak kurdu. Çözüm arayışları için Berlin''de kurulan konferansa alternatif bir Paris konferansı planladı. Ama resmi hükümete verilen Türkiye desteği, onu başarısız kıldı.

Yeni masada Rusya bile varken, Fransa yer alamadı.

Doğu Akdeniz''de ''Türkiye karşıtı'' cepheye girmeye çalıştı. Yetmedi, uçak gemisini bölgeye gönderdi. Macron dur durak bilmeden kartlarını oynamaya devam ediyordu.

Akdeniz''de "Türkiye gemimizi taciz etti" diyerek bizi NATO''ya şikayet etti ama kanıtlayamadı. Yunanistan''a savaş uçağı satarak gerginliği daha da üst boyuta taşımayı sürdürdü. Hem Yunanistan ile hem de Güney Kıbrıs ile savunma anlaşması imzaladı. Avrupa Birliği''ni harekete geçirmeye çalışsa da genel olarak başaramadı. Yani olmadı.

Afrika''nın Sahel bölgesinde sürdürdüğü Barkhane Operasyonu''nu sona erdirdi. Bölgede dipsiz bir kuyuda elmas arayan Fransız ordusunu, zor günlerin beklediği açıktı.

Öyle de oldu. Mali, Gine ve Burkina Faso''da ardı ardına askeri darbeler yaşandı. Bölgede artan Fransa karşıtlığı, Rusya''ya alan açtı ve bazı Fransız dış misyonları ülkeden kovuldu.

Darbe üstüne darbe yiyen Macron, son darbeyi İngiltere ve ABD''den yedi.

90 milyar dolarlık Fransız denizaltı projesi iptal edildi ve Avustralya, yeni anlaşmayı ABD ve İngiltere ile gerçekleştirdi. "NATO''nun beyin ölümünün gerçekleştiğini" iddia eden Macron, NATO''nun bel kemiği iki ülkenin hançeri ile yüzleşmek zorunda kaldı.

 

BİRİ BAHÇELİ''YE SÖYLESİN!

Furkan Vakfı''na yapılan tartışmalı polis müdahalesini; "Bugün tedbir almazsak, gelecekte yeni 15 Temmuzların yaşanması kaçınılmazdır." diye savundu…

Biri, memleketimizin yüksek bekası için Devlet Bahçeli''ye;  AKP''nin kamuda ve TSK''da FETÖ''den boşalan yerleri Menzil başta olmak üzere çeşit çeşit tarikatlara parsellediğini söylesin!

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları