Mabel Matiz toplumdaki dışlanmışlığı klibinde böyle anlatmış... 

Mabel Matiz toplumdaki dışlanmışlığı klibinde böyle anlatmış... 
YKS'de sorulan Mabel Matiz sorusuna ÖSYM tarafından soruşturma başlatılmıştı. Matiz bu karara "sınandığım şeye bak" diyerek tepki göstermişti. Matiz, toplumda yaşanan bu dışlanmışlığı klibinde de anlatmıştı...

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Türkçe bölümünde Mabel Matiz’in şarkı sözlerinin yer aldığı soru sorulmuştu. 

Bir anda sosyal medyada gündeme gelen ÖSYM'nin "Mabel Matiz sorusu" muhafazakar kesimi sinirlendirmiş ve LGBT birey olduğu düşünülen Mabel Matiz'e yönelik karalama kampanyası başlatılmıştı. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de YKS'de sorulan Mabel Matiz sorusuna ilişkin inceleme başlatıldığını açıklamıştı. 

Mabel Matiz, ÖSYM'nin kararına ise ÖSYM’nin kararının ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Matiz, şu ifadeleri kullandı:

* Selam. Müziğimle hayati bir sınavın sorularına konu olmak beni çok mutlu etti. Şimdi ise aynı sınav üzerinden kişisel değerlerimin konu edilmesini hayretle izliyorum. Adımın yanına coğrafi işaret logosu konmasına ramak kalmışken, sınandığım şeye bak.

* Eh, hayatın sınavları bitmez demiştim : ) Bi' yoklama da burdan geldi.

* Yoğun destek ve sevgi mesajlarınızı içim büyüyerek okuyor ve kabul ediyorum. Bugüne dek müziğimle anlatmak istediğim şeyin ne kadar iyi anlaşıldığını yine sizin yazdıklarınızdan anlıyor ve daha da güçlü hissediyorum.

* Müziğimi yapmaya, hikayeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim. Bir başka sınavda görüşmek üzere…" tepki göstermişti. 

KLİBİNDE AYRIMCILIĞI ANLATMIŞTI 

Utku isimli sosyal medya kullanıcısının dikkat çektiği olayda Mabel Matiz'in "Sarmaşık" adlı şarkısının klibinde toplumdaki ayrımcılığa gönderme yaptığı görüntüler yer alıyor. 

Söz konusu klipte Mabel Matiz'in kilimini serecek yer ararken boş bir yer bulup kilimini serdiğinde etrafındaki kişilerin kilimlerini toplayarak dağıldığı görülüyor.   


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar