Maaşları dudak uçuklatıyor! İşte dünyanın en yüksek maaşlarını alan 10 CEO'su

Maaşları dudak uçuklatıyor! İşte dünyanın en yüksek maaşlarını alan 10 CEO'su
Dünyanın en çok maaş alan insanları zaman zaman vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Dünyada sayılı isimlerden olan bazı CEO'lar yılda milyon dolarlık maaşlar alabiliyor. İşte dünyanın en yüksek maaşlarını alan 10 CEO...

Dünyanın en zengin insanları zaman zaman araştırma konusu olurken, en zengin CEO'lar da sık sık vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Milyarlarca dolarlık maaş alan zengin CEO'ların aldıkları maaşlar ise dudak uçuklatıyor. İşte dünyanın en zengin 10 CEO'su ve aldıkları maaşlar...

DÜNYANIN EN ZENGİN 10 CEO'SU VE ALDIKLARI MAAŞLAR!

İlk olarak Google'ın çatı şirketi olarak bilinen Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai, aldığı yaklaşık 226 milyon dolarlık maaş ile listenin başını çekiyor. Yani ayda yaklaşık 19 milyon dolar almış oluyor. Pichai, ilk olarak şirket içindeki çok zorlu projeleri başarılı bir şekilde yönetmişti. Ayrıca bu projeler arasında Toolbar ve Chrome da öne çıkıyordu.

İkinci isim olarak konser ve etkinlikler düzenleyen Live Nation Entertainment'in CEO'su Michael Rapino geliyor. Rapino, senede 139 milyon dolar kazanıyor.

22222foyo.jpeg

Teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook da listede yer alıyor. Cook, 99 milyon dolar maaş alıyor.

American International Group (AIG) CEO'su Peter Zaffino, aldığı maaşla dikkat çekenlerden oldu. Zaffino, 75 milyon dolarlık etkileyici bir maaş alıyor.

444fotooo.jpeg

Yoksul bir hayattan geldiği bilinen ve Broadcom CEO’su olan Hock Tan ise, 61 milyon dolar maaş alıyor. Hock Tan'ın çocukluk yıllarında fakirlik çektiği fakat bunu seneler içinde tersine çevirdiği biliniyor.

Ingersoll Rand CEO’su olarak bilinen Vicente Reynal da, 55 milyon dolar maaş alıyor.

reynal11.jpeg

Ünlü dizi ve film platformu Netflix’in iki CEO’sundan biri olan Reed Hastings’in son maaşı 51 milyon dolar olarak biliniyor.

Netflix’in bir diğer CEO’su Ted Sarandos ise, 50 milyon dolar maaş alıyor.

ted111.jpeg

Prologis CEO'su Hamid Moghadam, şirketini lider konuma taşıdı ve 48 milyon dolar maaş almayı sürdürüyor.

Bir günde 17 saat çalışan American Express CEO'su Stephen Squeri ise 48 milyon dolar maaş almakta. Çalışmaya sabah 05.45’te başladığını söyleyen Squeri kendini tam bir işkolik olarak ifade ediyor.

squeri11.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar