Maaş ve promosyon zammı ardından yeni bir gelişme | Emekli dul ve yetim aylığı alan herkese...

Maaş ve promosyon zammı ardından yeni bir gelişme | Emekli dul ve yetim aylığı alan herkese...
2022 yılında yapılan maaş zammı ve promosyon ödemelerindeki artış emeklilerin alım gücü için bir nebze olsun rahatlık sağladı. Yaşanan bu artışların ardından yeni bir iddia kulislerde konuşulmaya başlandı. İşte tüm emekli ve emekli hak sahibi olan vatandaşları ilgilendiren o iddialar ve detayları.

Temmuz ayından Aralık 2021 dönemine kadar oluşan enflasyon oranları kapsamında emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmıştı. Bu zam oranı emekli sandığı kapsamında emekli olanlar için yüzde 27'nin üzerinde olmuştu. Bunun dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan taban aylık üzerinden açıklamalar yapmış ve maaşların en az 2.500 TL ödeneceğini bildirmişti. 

Taban aylık emekli vatandaşlar için 2.500 TL oldu. Yüzde 25'lik zam sonrasında maaşı 2.500 TL'nin altına kalan tüm emeklilerin maaşı bu sınıra çekildi. Dul maaşı alanlar ise yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25'lik hak sahipliği oranı kapsamında 1875 TL, 1250 TL ve 625 TL aylık ödeme almaya başladılar. 

Bankaların emekli promosyon ödemeleri de 2022 yılı için emeklilerin elini rahatlatan bir gelişme oldu. Çok sayıda özel banka emekli maaş promosyonu ödemelerinde bir maaştan daha yüksek seviyeye çıkararak rekor tutarlarda promosyon ödemeye başladılar. 

Emekliler 2022'nin yılının ilk günlerinde maaş promosyonu için başvuru yaptıklarında 2.500 TL, 2250 TL, 2100 TL, 2000 TL, 1750 TL gibi seçeneklerden birini tercih edebilecek. 

EMEKLİ DUL VE YETİMLERİN TAMAMINI İLGİLENDİRİYOR

Emekli dul ve yetim maaşı alanlar için emekli ikramiyesine zam olacağı iddia edildi. 1100 TL olarak ödenen emekli ikramiyesinin önümüzdeki Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi TÜFE oranında artabileceği daha yüksek tutardan ödenebileceği gündeme geldi. Zamlı tutarın ne kadar olacağı hakkında bilgi verilmese de ikramiyelerin 1250 TL, 1300 TL ve 1500 TL olabileceği ifade ediliyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar