Lula da Silva: Dünya faşizm tehdidi altında

Lula da Silva: Dünya faşizm tehdidi altında
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, dünya genelinde demokrasinin "faşizm" tehdidi altında olduğunu vurgulayarak önemli bir uyarıda bulundu.

Rio Grande do Sul eyaletindeki Gaucho kasabasındaki bir etkinlikte konuşan Lula da Silva, "Faşizm, dünya çapında demokrasiyi tehlikeye atıyor. Nazizm, cehalet ve aşırı sağcı hareketlerle insanları incitiyor" dedi.

Ayrıca, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'ye tepki gösteren Lula da Silva, "Demokrasi tehlikede. Bugün, sistemi eleştiren ve karşı çıkan herkes, Milei gibi, tehlike altındadır. Merkez Bankası'nı bile kapatmak istiyor, her şeyi paramparça etmek istiyor" şeklinde konuştu.

Eski aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun hala seçimdeki yenilgisini kabul etmediğini savunan Lula da Silva, "Bu kadar zaman geçti, ancak hala yenilgiyi kabul etmiyor. Nasıl kaybettiğinin farkında değil ve ne söylediğini anlamıyor" dedi.

Lula da Silva, siyasetin "nefretle" dolu olduğunu belirterek, dünyanın barış içinde bir arada yaşamaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Brezilya'da 30 Ekim 2022'de düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde sol görüşlü Devlet Başkanı Lula da Silva yüzde 50,9, aşırı sağcı Bolsonaro ise yüzde 49,1 oy almıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar