Lübnan'da emekliler sokağa indi! Ekonomik krizi protesto ettiler

Lübnan'da emekliler sokağa indi! Ekonomik krizi protesto ettiler
Lübnan'da ekonomik kriz nedeniyle değer kaybeden yerel para birimi nedeniyle maaşlarındaki "sert düşüş" protesto edildi.

Lübnan''da emekliler, ülkedeki ekonomik kriz ve yerel para birimin değer kaybının ardından maaşlarındaki "sert düşüşü" protesto etti.

AA''nın haberine göre; Başkent Beyrut''un "Şehitler Meydanı"nda bir araya gelen yüzlerce emekli asker ve kamu çalışanı, ellerinde Lübnan ve ordu bayraklarıyla, Başbakanlık ofisinin bulunduğu Hükümet Sarayı yakınına kadar yürüdü. Göstericiler, burada ateş yaktı.

Beyrut''un "Şehitler Meydanı"nda bir araya gelen yüzlerce emekli asker ve kamu çalışanlarından detaylar - Ellerinde Lübnan bayrakları taşıyan göstericilerden detaylar - Hükümet Sarayının bulunduğu caddeye barikat kuran askerlerden detaylar - Slogan atan göstericilerden detaylar - Basın açıklamasından detaylar - Askeri üniformasıyla eyleme katılan ve orduda 30 yıl görev yaptığını belirten Atif Hacı Şehadi ile röportaj - Gösteriden detaylar

Başkent Beyrut''un "Şehitler Meydanı"nda bir araya gelen yüzlerce emekli asker ve kamu çalışanı, ellerinde Lübnan ve ordu bayraklarıyla, Başbakanlık ofisinin bulunduğu Hükümet Sarayı yakınına kadar yürüdü.

Burada tel örgü ve barikatlarla yoğun önlem alan güvenlik güçleri, göstericilerin Hükümet Sarayı''na yaklaşmasına izin vermedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar