Lübnan Irak'tan toplam 3,5 milyon ton yakıt alacak

Lübnan Irak'tan toplam 3,5 milyon ton yakıt alacak
Irak ile Lübnan arasında "hizmet ve ticari ürün karşılığında petrol temini" anlaşması bir yıl uzatıldı. Yenilenen anlaşmaya göre Irak, 1 yıl boyunca Lübnan'a 1,5 milyon ton akaryakıt ve 2 milyon ton ham petrol tedarik edecek.

Irak haber ajansı INA’ya göre, Irak Petrol Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayyan Abdulgani ile Lübnan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Velid Feyyad, başkent Bağdat'ta düzenlenen törenle yenilenen anlaşmanın mutabakat zaptını imzaladı.

Beyrut ve Bağdat arasında 1 yıl süreli anlaşmaya göre Irak, Lübnan'a ham petrol ve akaryakıt sağlayacak. Iraklı Bakan Abdulgani, yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan ile bir yıl daha uzatılan anlaşma kapsamındaki lojistik konuların takibi için iki taraftan teknik komisyonların kurulacağını aktardı.

Lübnan Enerji ve Su Kaynağı Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, "Anlaşma maddeleri mevcut haliyle kalıp Lübnan'a yıllık 1 milyon ton yerine 1,5 milyon ton akaryakıt temin edilecektir." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca, Lübnan Enerji Bakanlığı bünyesindeki elektrik üretim tesislerinde kullanılması amacıyla Irak'tan 2 milyon ton ham petrol tedarik edileceği kaydedildi. Ekonomik krizle mücadele eden Lübnan, elektrik üretimi için gerekli akaryakıt temini konusunda, hizmet ve ticari ürün karşılığında 1 milyon ton petrol ithali için Temmuz 2021'de Irak ile anlaşma imzalamıştı. Irak ve Lübnan anlaşmayı 2022'de de bir yıl uzatmıştı. (Ekonomim)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar