'Lohusalık döneminde yardım istemeyerek kendimi perişan ettim'

'Lohusalık döneminde yardım istemeyerek kendimi perişan ettim'
Lohusa filmi ile izleyicilerle buluşmaya hazırlanan Gupse Özay, katıldığı programda kendi lohusa döneminde yaşadığı zorluklardan yola çıkarak bu projeyi ele aldığını söyledi.

Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olan Oyuncu Gupse Özay, senaryosunu yazdığı vizyona girecek olan filmi Lohusa ile ilgili konuştu.

Yakın zamanda anne olan Gupse Özay, kendisinin de bebeğinin doğduğu zamanlarda zor günler yaşadığını samimi bir dille anlattı.16 aylık bir bebeği olan Gupse Özay, kendi yaşadıklarından da yola çıkarak bu filmi yazmaya karar verdiğini söyledi.

Lohusa konusu ile ilgili olarak bebeğinin olduğu ilk zamanlarda yorgunluğu ve uykusuzluğu ile ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımların büyük karşılıklar gördüğünü ve kadınların bu konunun konuşulmasını istediklerini fark ettiğini söyleyen Gupse Özay, filmi bu doğrultudan hareketle çok hızlı bir şekilde yazdığını dile getirdi.

"Filmde kendi yaşadığı olayların da olduğunu belirten Özay, elbette ortak bir anne ve baba buldum ve o şekilde yazdım" dedi.

Lohusa döneminin her annede farklı ilerlediğini söyleyen Özay, kendisinin bebeğinin doğduğu ilk günlerde yaşadığı en büyük zorluğun yardım istemeyerek kendisini perişan etmesi olarak özetliyor.

Yeni annelere yardım istemeyi, eski annelere de yeni annelere destek olmayı mesaj olarak vermek isteyen filmde babaların da 'benlik bir şey yok' diyerek bu süreçten uzak kalmasını eleştiriyor. Babaların yeni annelere çok büyük desteği olması gerektiğini söylüyor.

Öte yandan Gupse Özay, yakın bir zamanda animasyon ile çocuklara yönelik olarak da projeler yapacağını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar