Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Ligde zirve anadolu takımlarının

Türkiye futbol ligi futbol kalitesi olarak diğer Avrupa liglerinin gerisinde kalsa da kendi müşterilerince hep gözde olmayı başarıyor. Alışmadık şekilde zirveden uzak kalan 3 büyük İstanbul takımı hala çok konuşuluyor ve izleniyor. Tabii ki başarılı olduklarında stadyumlara daha çok seyirci çekiyorlar ancak medyada oldukça fazla yer almayı sürdürüyor. Ligde bu sene Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş erkenden hedeflerinden uzaklaştı. Hala matematiksel olarak şansları olsa da bu üç takımın verdiği izlenim ve transfer hamleleri bu seneki hedefleri hakkında bize fikir veriyor. Daha önce bu tarza en yakın senaryoyu sanırım 2013-14'te yaşamıştık. O sezon tarihin en erken şampiyonluğunu elde eden Fenerbahçe ligi ciddi anlamda domine etmişti. O senede bu yıl olduğu gibi diğer üç takım yarıştan erken kopmuş ve problemlerle boğuşuyordu. Galatasaray yönetim, teknik adam çıkmazıyla boğuşuyordu. Mali yönden büyük sıkıntılar yaşayan Beşiktaş ise 'Feda' dönemine girmiş yapılanmaya ve borçlarını ödemeye çalışıyordu. Trabzonspor ise 2010-11 sezonu sonrası yaşadığı travmayı atlatamamış bir halde savrulup gidiyordu. İyi kadrosu ve oyunuyla fark yaratan Fenerbahçe'de en yakın üç rakibinin içinde bulunduğu kaosu iyi değerlendirip tarihi bir sezon geçirmişti.

Bu sezonda benzer bir durumu Trabzonspor yaşıyor. İyi ve kaliteli kadrosunun yanında sağlam bir oyun mantalitesine sahip olan bordo mavili takım ligde üç büyük rakibine eşine pek az rastlanacak bir fark attı. Yine benzer bir şekilde rakipleri çeşitli sıkıntılar içinde boğuşuyor. Şu anlık Konyaspor hariç Trabzonspor'un koltuğunu rahatsız edebilecek takım yok gibi gözüküyor. İşin enteresan tarafı ise bu iki takım bu hafta karşı karşıya gelecek. Evinde oynayacak olan Trabzonspor kazanması halinde Konyaspor'a karşıda büyük bir avantaj elde etmiş olacak. Konyaspor ise kazanarak yeşeren zirve umutlarını daha da büyütecek.

Kulüpler finansal darboğaz ve yabancı sınırı nedeniyle geçtiğimiz dönemlerde alıştığımız 32-35 yaş arası formsuz yıldız oyuncuları transfer etme geleneklerinde de uzaklaşmış gözüküyor. Antalyaspor bu konuda bir atılım yaparak 34 yaşındaki Luis Adriano'yu kadrosuna katsa da eskisi kadar göremedik bu hamleleri. Ligin en alt sırasındaki takımlarda son hamlelerini yaparak ateş hattından kurtulmaya çalışıyor. Özellikle Giresun ve Kasımpaşa elde ettikleri galibiyet serileri ile düşme potasından uzaklaşmaya başladı. Hatta 4 maç üst üste kazanan Kasımpaşa ile Galatasaray arasında 1 puan fark kaldı. Bakalım bu hafta ligin zirve mücadelesi ne yöne evrilecek. Lider en yakın rakibine ümit verecek mi yoksa emin adımlarla sürdürdüğü koşusunu devam ettirecek mi?

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları