Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Ligde dengeler erkenden bozulabilir

Türkiye Futbol Ligi'nde 12. Hafta geride kaldı. 13. Hafta'ya geçmeden araya Milli Takım maçları girdi. Puan durumuna baktığımız zaman alışık olmadığımız bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Birinci sırada henüz yenilmemiş olan Trabzonspor 30 puan ile zirvede yerini alırken, onu 23 puan ile Hatayspor takip ediyor. Galatasaray 21, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise 20 puanla sezon başı tahminlerinin altında bir performans veriyor.

Namağlup Trabzonspor bu sene bir farklı oynuyor. Daha önce şampiyonluk yarışı içinde olduğu zamanlardan çok daha olgun ve bilinçli bir oyunu var. Bunda tabii ki Abdullah Avcı'nın büyük bir payı var. Rakiplerine iyi hazırlanan Avcı'nın takımı oyun olarak halen istenilen seviyeye çıkamasa da sahadan istediğini almayı biliyor. Özellikle geçtiğimiz Beşiktaş deplasmanı bunun güzel bir örneği oldu. Ligde istediği yerden uzak kalan rakibinin kendi evinde oynayacağı baskılı oyuna karşı dersine yine iyi çalıştı Avcı. Orta alanı iyi kapatan Trabzonspor, Beşiktaş'ı kanat ortalarına mecbur bıraktı. İlk yarının sonunda gelen gol ise sabırlı oyunun ödülü oldu. İkinci yarı oyunu da yavaş yavaş kendi tarafına çeken Trabzonspor bireysel bir hata sonucu golü yedi. Trabzonspor'un değişimindeki asıl fark işte buradan sonra ortaya çıktı. Takım olarak skora ve baskıya karşı afallamadı bordo mavili takım. Ve yine maçın son dakikasında kritik bir müdahale sonrasında kendi ceza sahasında top Serkan Asan'nın önünde kaldı. Dakika 90+6. Serkan'nın burada topu ileriye rastgele dikip uzaklaştırmasını bekler insanlar, ama o öyle yapmadı. Topu vakit kaybetmeden Hamsik'e ulaştırdı. Hamsik ise usta işi bir pas ile kontra atağı başlattı. Ve bu atak son dakika golü olarak galibiyeti getirdi.

Trabzonspor en yakın rakibinin 7 puan önünde zirvede yerini koruyor. Oyun ve oyuncu kalitesi olarak hâlâ zirvesine ulaşamadıkları gözle görülen bir gerçek. Rakiplerinin Avrupa maçları olduğu dönemde mümkün olduğunca puan farkını açmak isteyecektir Avcı'nın ekibi. Devre arası ise sol bek, sağ açık ve stoper transferleri ile kadrosundaki eksiklikleri kapamak isteyecektir bordo mavili takım.

Diğer büyük takımlara bakacak olursak aralarında en olumluya yakın tablo Galatasaray'da gibi görünüyor. Genç kadrosuyla Avrupa'da grubunda zirvede olan Galatasaray ligde ise 21 puan ile 4. sırada. Kadro olarak bolca eksiği olan Galatasaray için bence bu tablo pozitife yakın. Özellikle evlerinde haftaya oynanacakları Fenerbahçe maçı ligdeki momentumlarını hızla arttıracaktır. Derbide elde edilecek galibiyet bir anda Fenerbahçe ile olan puan farkını 4'e çıkarmak ve kaosun kıyısında gezen ezeli rakibini olası bir krize sürüklemek anlamına geliyor.

Beşiktaş'ta ise işler her anlamda karışık. Çoğu insana göre ligin en iyi kadrosuna sahip olan Beşiktaş, Avrupa macerası ve sakatlık sorunu nedeniyle bir türlü istediği ivmeyi yakalayamadı. Oyun olarak geçen senenin gerisinde kalan Beşiktaş'ta bireysel performans düşüşleri de Sergen Yalçın'ın elini bağlıyor.

Ligin 13 haftası birçok sonuca ve senaryoya gebe olacağa benziyor. Galatasaray-Fenerbahçe maçı iki takımında kısa ve orta vadede zirve yarışında önemli bir dönüm noktası olacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları