LGS başvuruları ne zaman yapılacak? LGS başvuruları nasıl yapılır?

LGS başvuruları ne zaman yapılacak? LGS başvuruları nasıl yapılır?
Liseye Geçiş Sınavı (LGS)'ye hazırlanan adaylar başvuruların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Birçok aday internette 'LGS başvuruları ne zaman yapılacak?' sorusunun cevabını arıyor. Peki LGS başvuruları ne zaman yapılacak? LGS başvuruları nasıl yapılır?

LGS başvuruları ne zaman yapılacak?

Sınav hazırlıklarını sürdüren adayların merakla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuru takvimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuz ile netlik kazandı. Peki LGS başvuruları ne zaman yapılacak? LGS başvuruları nasıl yapılır?

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB, bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek LGS kapsamındaki Merkezî Sınav için başvuru ve uygulama kılavuzunu yayımladı. Kılavuzda yer alan bilgilere göre LGS başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

LGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

LGS başvurusu yapmak isteyen öğrenciler elektronik ortamdan yapabilecek. Okul müdürlükleri ve rehberlikleri öğrencilere başvuru sürecinde yardım edecek. Başvurular ise 1 Nisan 2024 tarihine kadar onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda yer alan formu doldurarak yapacaklar.

Öğrenciler, başvurularının durumunu öğrenciler yine elektronik ortamdan takip edebilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar