Leylekler bu köyü mesken tuttu işte meşhur köy

Leylekler bu köyü mesken tuttu işte meşhur köy
Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da doğanın güzelliklerini misafirlerine sunuyor.

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen leylekler, köye dönüş yapıyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok leylek, yuvalarında ve köydeki arazilerde görüldü. Göydün köyü, artık leyleklerin sıkça ziyaret ettiği bir mekan olarak tanınıyor.

2220.jpg

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte leylekler bu yıl erkenden köye gelmiş durumda. Normalde Nisan ayı içinde gelen leylekler, bu yıl Mart ayında köye ulaştılar.

aw165620-03.jpg

Köy sakinlerinden Cemal Akalan, leyleklerin erken gelişinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, her sene olduğu gibi bu yıl da leyleklerin köye gelmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Köyde yaşayan leyleklerin sayısının her yıl değişkenlik gösterdiğini ve şu anda 8-10 arası leyleğin köyde bulunduğunu dile getirdi.

Göydün köyüne iş için gelen traktör tamircisi Halil Düzardıç ise, leyleklerin köye her sene gelmelerinden bahsederek, bu leyleklerin köyü kendilerine yuva olarak seçtiklerini ve köy arazilerini benimsediklerini belirtti. Göydün köyünün artık leyleklerin uğrak noktalarından biri haline geldiğini ifade etti. Göydün köyü, leyleklerin bu yılki erken gelişiyle bir kez daha doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar