Lavanta işine giren çift Avrupa'ya ihracata başladı

Lavanta işine giren çift Avrupa'ya ihracata başladı
5 yıl önce İstanbul'dan Edirne'nin Orhaniye köyünde tarla satın alıp lavanta üretimine başlayan Yasin ve Selin Deniz çifti, lavantanın yağından sabununa, kolonyasından mumuna kadar birçok ürünün satışını yapıyor

İstanbul'da kurumsal firmalarda çalışan ve boş zamanlarında Edirne'ye gelen Yasin ve Selin Deniz çifti, hobi olarak başladıkları lavanta üretimini tutkuya dönüştürerek, hem üretime hem de turizme katkı sağlıyor.

İleride işleri büyüterek köye yerleşmenin hayalini kuran ve 1 kız çocuğu olan Deniz çifti, kızlarına değişiklik olması ve uğraş olarak başladıkları lavanta üreticiliği işini severek sürdürüyor.

"İSTANBUL'DAN KAÇIŞ DÜŞÜNCESİYLE YOLA ÇIKTIK"

Eşiyle birlikte 5 yıldan beri lavanta yetiştiriciliği yaptıklarını söyleyen Yasin Deniz, normalde kimsenin dönüp bakmayacağı tarlanın mora boyanması ile birlikte özellikle gelen çocukların tarladan çıkmak istemediğini ve ağlayarak gittiğini aktardı. İstanbul'dan kaçış ve stresli hayattan uzaklaşma düşüncesiyle yola çıktıklarını söyleyen Deniz, yaptıkları araştırma sonucu lavanta tarlasını oluşturduklarını ve ürünleri yurt dışında satmak istediklerini ifade etti.

lv.jpg

E- TİCARET İLE SATIŞ

Yaklaşık 8-9 adet ürün olduğunu söyleyen Selin Deniz, ana ürün lavanta yağı olmakla birlikte bunun yanı sıra sabun, dudak balmı, göz bandı, kolonya gibi ürünlerin de olduğunu ve bunları e-ticaret platformları üzerinden satışa sunduklarını, ürünlerini Türkiye’nin birçok iline ulaştırdıklarını, şimdi ise Avrupa'ya ihraç etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

İstanbul'un oldukça kalabalık olduğunu belirten Deniz, "Orada kuş sesleri duymak, toprakla iç içe olmak çok lüks ve kıymetli bir nimet. O yüzden burası bizim için bir cennet diyebilirim. Burada olmak hepimize keyif veriyor" dedi.

15 Haziran tarihinde Edirne'de gerçekleştirilecek lavanta tarla günlerine de bu yıl rekor bir katılım bekleniyor.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar