Laleli'de bir otoparkın giriş-çıkış ücreti 340 TL’ye yükseldi

Laleli'de bir otoparkın giriş-çıkış ücreti 340 TL’ye yükseldi
İstanbul'un Laleli'deki bir otel otoparkında yaşanan ücret artışı, sosyal medyada geniş yer buldu. Otoparkın giriş-çıkış ücreti 340 TL’ye yükseldi.

İstanbul'un Laleli bölgesinde faaliyet gösteren bir otelin otoparkında yaşanan ücret artışı, sosyal medyada geniş bir tepki çekiyor.

Otoparkın giriş-çıkış ücretinin 340 TL, 24 saatlik ücretinin ise bin 24 TL olduğu ortaya çıkarken, bu durum bölgedeki otopark sorununu ve enflasyonla birlikte artan fiyat algısını gündeme getirdi. Özellikle Kapalıçarşı ve Laleli gibi yoğun trafiğe sahip bölgelerde yaşanan otopark sorunu, bölge sakinlerini ve esnafını olumsuz etkiliyor.

otopark1.jpg

Otele ait otoparkın Google Maps üzerindeki eski fiyatlarıyla karşılaştırıldığında, ücretlerde ciddi bir artışın yaşandığı görülüyor. Önceki yıllarda aynı otoparkta giriş-çıkış ücretinin 45 TL olduğu tespit edilirken, şu anki ücretlerin yüzde 650'nin üzerinde bir artış göstererek 340 TL'ye çıktığı belirlendi. Bu durum, bölge sakinleri ve ziyaretçiler arasında endişe yaratırken, İstanbul genelindeki otopark sorununu da bir kez daha gündeme getirdi.

Laleli bölgesindeki otopark sorununu değerlendiren esnaf Orhan Kaya, "Otopark problemi Laleli bölgesinde var. İstanbul'un her yerinde var. Araçlarıyla buraya gelenler araçlarını 2-3 km uzakta yerlere bırakıyorlar. Bizler toplu ulaşım araçlarını tercih ediyoruz. Belediyelerin otoparkları 24 saatlik 150 lira civarında. Özel otoparklar daha pahalı, bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar