Bakan Osman Bak duyurdu: KYK yurt başvuruları başladı! İşte son tarih

Bakan Osman Bak duyurdu: KYK yurt başvuruları başladı! İşte son tarih
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurt başvurularının bugün itibarıyla başladığını duyurdu. Peki yurt başvuruları ne zamana kadar sürecek? Yurt başvuruları nasıl olacak? İşte detaylar...

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milyonlarca üniversitelinin beklediği duyuruyu yaptı. Yurt başvurularının başladığını belirten Bak, başvuruların 2 Eylül 23:59 tarihinde sona ereceğini söyledi.

YURT BAŞVURU EKRANI ERİŞİME AÇILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt başvuru sürecine ilişkin bugün saat 10.15'te basın açıklaması yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB Yurt başvuruları başladı. 950 bin yatak kapasitesiyle hizmet vereceğiz. Yurtlarımıza yapılan başvurular 12 analiz kurulu tarafından değerlendirilecek. Yapılan sıralamayla öğrenciler kendisine en yakın yurda yerleştirilecek. Bu yıl öncelik grubumuza evleri orta ve ağır hasarlı olan öğrencilerimizi de ekledik" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak'ın açıklamalarının ardından KYK yurt başvuruları erişime açıldı.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

screenshot-25-0jch.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar