KYK bursu yattı mı, ne zaman yatacak? KYK burs ve kredisinde 3 aylık toplu ödeme ne zaman yapılacak?

KYK bursu yattı mı, ne zaman yatacak? KYK burs ve kredisinde 3 aylık toplu ödeme ne zaman yapılacak?
KYK bursu alacak olan öğrenciler 3 aylık toplu ödemenin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki KYK bursu yattı mı, ne zaman yatacak? İşte ödeme tarihi...

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ödenen burs ve kredinin ödenme tarihi merak ediliyor. KYK bursu ve kredisi almaya hak kazanan öğrenciler ödeme hakkında araştırmalar yapıyor. KYK burs miktarı bu sene lisans öğrencileri için 1250 liradan 2000 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2500 liradan 4000 liraya, doktora öğrencileri için 3750 liradan 6000 liraya yükseltilmişti. İşte ödenme tarihi...

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?


KYK bursu ödeme 28 Kasım 2023 Salı günü ile 30 Kasım 2023 Perşembe günü tarihleri arasında yapılacak. KYK tarafından öğrencilere sağlanan aylık burs ve kredi ücretleri her sene tekrardan belirleniyor.

Yapılan burs ödemeleri, bir eğitim yılında 12 kez gerçekleştiriliyor. Ayrıca her ay başında öğlencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi gerçekleştirilmekte.

T.C. KİMLİK NUMARASININ SON RAKAMINA GÖRE ÖDENİYOR

KYK bursu ve öğrenim kredisi ödemeleri her ay T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre yapılırken her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar