Kuzu kulağının saymakla bitmeyecek faydaları

Kuzu kulağının saymakla bitmeyecek faydaları
Gündelik hayatımızda sık sık karşımıza çıkan halk arasında ekşi kulak olarak da anılan kuzu kulağının faydalarını sizler için araştırdık.

Şifa deposu olarak bilinen kuzu kulağı hakkında merak edilen birçok şey var. Ülkemizde Tokat ve çevresinde yetişmeye müsait olan bu bitki genelde sofralarda salata hazırlarken kullanılır veya pişirilerek yemeğini de yapılabilir.

Güçlü bir idrar sökücü, mide şişkinliğini giderir ve daha birçok faydası bulunmaktadır. Kuzu kulağının içerdiği o ekşimsi tat yemeklere oldukça lezzetli bir tat vermektedir. Kırmızı gövdeli olan bu bitkiyi genelde ıspanağa benzetirler. Tadını tattıktan sonra ıspanaktan çok daha farklı olduğu anlaşılmaktadır. Kuzu Kulağının faydaları ve zararları merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız.

KUZU KULAĞININ FAYDALARI

Ekşimsi tadı ile bilinen, genellikle salatalarda kullanılan şifa deposu olan kuzu kulağı olarak bilinmektedir. Şifa deposu olan kuzu kulağının içerdiği C vitamini sayesinde güçlü antioksidan özelliği ile vücudu dışarıdan gelen zararlı maddelere karşı korumaktadır.

Doğal bir ateş düşürücüdür.

Soğuk kış aylarında alınan grip ve nezle gibi hastalıkları iyileştiriyor.

Kansızlık sorununu gideriyor.

Kuzu kulağı kan şekerini dengede tutuyor.

Şifa deposu olan bu besin, bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Bu şekilde kabızlık sorununu da gidermiş olmaktadır.

Güneşte meydana gelen vücuttaki güneş yanıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca yüzümüzdeki sivilceleri de temizlemektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar