Kuzey Marmara Otoyolu'nda asit yüklü tır yandı

Kuzey Marmara Otoyolu'nda asit yüklü tır yandı
Kuzey Marmara Otoyolu'nda asit yüklü tır bir anda yandı. Yanan tırdan geriye demir yığını kaldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde korkutan bir olay yaşandı.

Fosforik asit yüklü bir tırın kupa kısmında meydana gelen yangın, çevredekileri endişelendirdi. Ancak, hızlı müdahale sayesinde yangın söndürülürken, çevreye yayılan zehirli gaz da bertaraf edildi.

Olay, Kuzey Marmara Otoyolu Dilovası ilçesi geçişi Yağcılar mevkiinde gerçekleşti. İ.N. yönetimindeki 46 ADK 114 plakalı fosforik asit yüklü tırın kupa kısmında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Sürücü, hemen aracı emniyet şeridine çekip durdurarak 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dilovası İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı ve söndürdü. Yangın sırasında çevreye yayılan zehirli gaz ise itfaiye ekiplerince bertaraf edildi.

Yangın sonucunda tırın kupa kısmı büyük ölçüde zarar gördü ve demir yığınına dönüştü. Otoyolun 2 şeridi geçici olarak trafiğe kapatılırken, jandarma ekipleri tarafından tek şeritten kontrollü geçişler sağlandı.

Jandarma ekipleri, sürücü İ.N.'nin ifadesine başvurarak olayla ilgili detaylı inceleme başlattı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemese de, yetkililerin konuyla ilgili titiz bir şekilde çalışma yürüttüğü bildirildi. Öte yandan, olayın hızlı bir şekilde kontrol altına alınması çevre güvenliği açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar