Kutup ayısı köye saldırdı! Bir kadın ve çocuğu öldürdü

Kutup ayısı köye saldırdı! Bir kadın ve çocuğu öldürdü
ABD'nin Alaska eyaletinde bir kadın ve çocuk kutup ayısının saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Saldırı 33 yıl aradan sonra ABD'deki ilk ölümcül ayı saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Alaska, ABD''nin yüz ölçümü olarak en büyük eyaleti olmasına karşın aynı zamanda nüfus yoğunluğu en az olan eyalet konumunda. 30 Mart 1867''de 7,2 milyon dolar karşılığında Rus İmparatorluğu''ndan satın alan eyaletin ABD ile kara bağlantısı bulunmuyor. Soğukluğun yüksek olduğu bu eyalette ayrıca çok sayıda kutup ayısı bulunuyor.

Alaska Eyalet Polisinden yapılan açıklamada, Wales şehrinin ücra bir köyünde, yerel saatle 14.30''da saldırı ihbarı alındığı bildirildi. Bölgede birçok kişiyi kovaladığı belirtilen kutup ayısının, saldırdığı bir kadın ve bir çocuğun öldüğü ifade edildi.

VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Kutup ayısının, bölgede yaşayan insanlar için hayati bir tehdit olması sebebiyle bölge halkı tarafından vurularak öldürüldüğü kaydedildi.

SON OLARAK 1990''DA GÖRÜLMÜŞTÜ

Alaska’da görülen son ölümcül kutup ayısı saldırısı 1990 yılında, Galler’in kuzeyindeki Point Lay köyünde bir adamı öldürülmesiyle görüldü. Anchorage Daily News’in aktardığına göre daha sonra biyologlar, hayvanın açlık belirtileri gösterdiğini açıklamıştı.

2019''da Jeolojik Araştırmalar Kurumu''na bağlı bilim insanları, deniz buzu habitatındaki değişikliklerin, kutup ayılarının kara kullanımını artırdığını ve bir insanın kutup ayısıyla karşılaşma şansının yükseldiğine dair bulgular gördüklerini aktarmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar