Küstüm otu nedir? Faydaları nelerdir?

Küstüm otu nedir? Faydaları nelerdir?
Mimosa pudica, bezelye/baklagil familyası Fabaceae'nin sürünen yıllık veya çok yıllık çiçekli bir bitkisidir. Genellikle merak değeri için yetiştirilir: Bileşik yapraklar içe doğru katlanır ve dokunulduğunda veya sallandığında sarkar, hassaslaşır ve birkaç dakika sonra yeniden açılır.

Doğada utangaç olan ve dokunulduğunda veya sarsıldığında utangaç tepki veren bir bitki hayal edebiliyor musunuz? Mimoza (Mimosa Pudica ) bitkisini henüz duymadıysanız veya görmediyseniz onu sizinle tanıştırmak ve faydalarından bahsetmek istiyoruz.

Mimoza Pudica genellikle “küstüm otu” bitkisi olarak bilinir, dokunduğunuzda veya salladığınızda utangaç bir hareketle yapraklarını kapatır. Bir süre sonra kendi kendine geri açılacaktır. Ayrıca geceleri bitki kendini yine kapatır ve uykudayken yaprakları kapalı şekilde uyur.

Bu utangaç bitki, bir insan, hayvan veya böcek tarafından dokunulduğunda utangaç refleksini gösterecektir. Mimoza, yıldan yıla yaşayan ve Güney ve Orta Amerika’dan gelen çok yıllık çiçek açan bir bitkidir. Şimdi hemen hemen tüm ülkelerde kolayca yetiştirilebilmektedir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar