Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hasip Sarıgöz

Hasip Sarıgöz

Yazar

Küskünlerin sesini duyun!

Sizlere bir önceki yazımda TEMAD'lıların çağrısından söz etmiştik. TEMAD'lılar Çağrılarında şöyle seslendiler:

"Çok zor ve ağır şartlarda görev yapan TSK'nin omurgası bizler onyıllardır hiçbir zaman ayrıcalık veya imtiyaz talep etmedik, tek talebimiz adalettir. Haklı taleplerimizin karşılanarak adaletin gerçekleşeceği sözünü Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı'mız söz vermesine rağmen ne yazık şu ana kadar hiçbiri gerçekleştirilemedi.

Sizlere ve sizlerin aracılığı ile kamuoyu ve ilgililere 15 bin silah arkadaşımızın imzaladığı 10 maddelik haklı taleplerimizi bir kez daha sunuyoruz.

*) Sayın Cumhurbaşkanı'nın biz astsubaylara 18 Ay önce hayırlı olsun diye müjdelediği göreve başlangıç dereceleri sorunumuz halen çözüme kavuşmamış, adaletsizlik devam etmektedir.

*) 1980 Darbesi itibariyle General, Amiral ve ÜSTSubaylara farklı isim altında 6 adet tazminat verilmektedir, bu adaletsizliği düzeltmek için AK Parti 2015 Seçimleri'nde söz vermiş,  ayrıca hükümet programına da girmiş, tüm Genelkurmay Başkanları ve MSB'ları tarafından da makam ve görev tazminatı sözü verilmesine, haklılığımız dile getirilmesine rağmen bu söz halen gerçekleşmemiştir.

*) General, Amiral ve ÜSTSubay'lar  emekli olduğunda maaş bağlama oranı % 70-85'ken Astsubay, Uzman Erbaş ile Binbaşı emeklilerinin maaş bağlanma oranları % *40-55 dir. Bu durum Anayasa'ya aykırıdır ve TSK'lerinin aile ortamına zarar vermektedir, aidiyet duygusunu zedelemektedir, sorunumuzun çözümüne her yaklaşıldığında karşımıza Bütçe sorun olarak çıkmış, makul bir Bütçe ile tüm sorunlarımız çözülebilecekken, bu Türk Milleti'nin öz evlatlarından esirgenmiştir.

*) 2003 yılından beri MYO seviyesinde olan astsubay sınıf okullarının çağın gerektirdiği şekilde yeniden düzenlemeye ihtiyaç duyuyoruz, Anayasal bir hak olan lisans düzeyinde eğitim hakkımızın verilmesi acil bir ihtiyaçtır.

  - Adi malül  silah arkadaşlarımıza insani şartlarda ekonomik yaşam hakkı verilmesi zaruridir, 2008 öncesi ve sonrası malül olanlar arasındaki uçurum adaletli hale getirilmelidir.

  - Yıllar içinde tüm kamu personeline yapılan sicil affının bir defaya mahsus, sadece hakları için yürüdüğü, hak aradığı için basit suçlardan ceza almış, yüz kızartıcı suç işlemeyen TSK'leri mensupları için de uygulanması büyük bir adaletsizliği ortadan kaldıracaktır.

   - 3'lü kararname ile basit suçlardan mahkemelerce yargılanmadan ceza almış bu yüzden TSK'lerinden uzaklaştırılarak mağdur edilen re'senli silah arkadaşlarımız iadeyi itibar beklemektedir.

   - Herhangi bir suç işlediği tespit edilmeyen, suçsuz olmalarına rağmen KHK ile TSK'lerinden uzaklaştırılan silah arkadaşlarımız ve aileleri insani hassasiyet bekliyor

   - Gazilik hakları olup verilmeyenler Devletimizin kendilerine şevkat eli uzatmasını bekliyor

*) Uzman erbaş silah arkadaşlarımızın kadro, 3600 ek gösterge ve 6000 sayılı kanun kapsamında 45-52 yaş haddi mağduriyetleri konusu toplum nezdinde büyük yaralar açmaktadır, bu durum hergün şehit ve gaziler veren TSK'nin kahraman mensuplarının kendilerini yetim ve öksüz hissetmesine neden olmaktadır, uzman erbaş silah arkadaşlarımız da subay ve astsubaylar gibi canını vatanı için feda etmekten çekinmeyen, nerdeyse hergün şehit ve gaziler veren TSK'nin çok değerli ve önemli bir parçasıdır, sorunlarına insani hassasiyet milli bir görevdir

*) Yıllarca söz verilen haklı taleplerimizin bizzat şahsınıza iletmek, sizinle dertleşmek, sorunlarımıza somut çözüm istiyoruz, ancak emrinizdekilerin kibri, metal yorgunluğu, çözüme odaklı isteksizliği ve duyarsızlığı bizi canımızdan bezdirdi, bu yüzden sonuca ulaşamadığımızı düşünüyoruz ve sizden çok acil randevu talep ediyoruz.

*) Devletimizin şevkat elinin TSK'nin cefakar ve fedakar biz muvazzaf ve emekli AST rütbedeki TSK'nin tüm ağır yükünü üzerinde taşıyan Astsubay, Uzman Erbaş ile Binbaşı ve emekli mensuplarına da uzatılmasını bekliyoruz

*) Çok daha düşük eğitim seviyesinde olanlardan dahi aşağıda, yoksulluk sınırının çok altında emekli maaşı almak gönlümüzü incitmektedir.

*) TSK'lerinde görev ve sorumluluk durumuna göre hak paylaşımının adaletli olmadığını düşünüyoruz. Dağda, taşta, havada, karada, denizde, patikada, mevzide, görevde, nöbette, gece eğitiminde, tatbikatta, operasyonda birlikte olduğumuz ÜstSUBAY Silah arkadaşlarımız ile hakkaniyetli hak paylaşımı konusunda Devletimizin adaletine güvenerek talep ediyoruz.

10 yıllarca şikayet ettiğimiz sürekli 'çalışmalar devam ediyor' algı, söylem ve ifadeler yerine artık takvimlendirilmiş, somut ve çözüm odaklı hassasiyete ulaşana ve Sayın Cumhurbaşkanı'mıza sorunlarımızı bizzat Beştepe'de iletene kadar haklı mücadelemizi tüm illerde sürdüreceğiz, 2 milyon Astsubay, Uzman Erbaş ile Binbaşılar ile emekli ve aileleri olarak insani hassasiyet bekliyor Arz ve talep ediyoruz saygılarımızla...

Daha ne desinler?

Kandırıldılar, üzüldüler, ezildiler, hatta bazen de aşağılandılar! Ama onlar hiç  yılmadılar, yorulmadılar, bezmediler, gücenmediler ve küsmediler. Şanlı ordumuza en iyi hizmeti verebilmek adına, yüklerin en ağırını sırtlandılar, fedakarlığın nirvanasına katlandılar, ne kanlarını ne de canlarını bu aziz milletten hiç esirgemediler.

Yeri geldi milletin geleceğini, savaşların kaderini ve darbelerin sonucunu belirlediler. Vecihi Hürkuşları, Hulusi Kentmenleri, Süleyman Dilbirliklerini, Namık Ekinleri, Süleyman Asafları, İsmail Akçayları, Ömer Halis Demirleri ve daha nicelerini onlar çıkardılar.

İşte bu küskün kahramanlar yine pes etmediler. Şimdi de 20 ilde birden organize olarak bu gün bir daha seslerini duyuracaklar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları