Kuruluş Osman Yakup Bey kimdir? İşte Kuruluş Osman Yakup Bey'in hayatı ve Germiyanoğulları Beyliği'ndeki yeri

Kuruluş Osman Yakup Bey kimdir? İşte Kuruluş Osman Yakup Bey'in hayatı ve Germiyanoğulları Beyliği'ndeki yeri
ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde rol alan Yakup Bey'in kim olduğu ve hayatı merak edilmeye başlandı. Germiyanoğlularının Bey'i olarak bilinen Osman Bey, Türk'ün ve İslam'ın birliğine hizmet eden isimlerdendir. İşte Osman Bey'in hayatı...

Germiyanoğlularının Bey'i olarak bilinen Yakup Bey'in hayatı ve tarihteki yeri merak ediliyor. Türk'ün ve İslam'ın birliğine hizmet eden siyasi bir deha olarak ifade edilen isim, gözü kara ve kılıcını cesurca ordulara doğrultan bir isim olarak ifade edilir. Hayali devlet kurmak ve sultan olmak olan bu isim yani II. Yakub Bey 1387-1390, 1402-1411 ve 1413-1428 tarihleri arasında üç defa Germiyanoğulları Beyi olmuştur.

YAKUP BEY KİMDİR?

Babası Süleyman Şah'ın ölümünün ardından 1387'de hükümdarlığa geçtiği bilinmektedir. II. Yakub Bey 1390 yılına kadar ülkeyi hiçbir savaşa sokmadan yönetmiştir. Osmanlı Devleti'nin 1389 yılında Haçlılarla yaptığı I. Kosova Savaşı'na gitmiş olan Osmanlı padişahı I. Murad'a başka Anadolu beyleri gibi yardımcı asker yollamıştır.

Ayrıca dedesi Çahşadan Mehmed bin Yakub, annesi Germiyan emirlerinden Mübarizüddin Umur bin Savcı'nın kızı, babası Süleyman Şah, eniştesi I. Bayezid ve kardeşi Devletşah Hatun'dur. Dayısı ise I. Yakub Bey'in emirlerinden Yakub Bey bin Umur olarak bilinmektedir.

GERMİYAN TOPRAKLARINI OSMANLI DEVLETİ'NE KATMIŞTIR

Yakub Bey, eniştesinin iyi niyetlerle gelmediğini anlamıştır. Yıldırım Bayezid'i bir takım hediyelerle karşılamıştır. Fakat Yıldırım onun bu hareketinden memnun kalmamış, samimi bulmamış ve kumandanı Hisar Bey ile beraber tutuklatarak Rumeli'de İpsala Kalesi'ne hapsetmiş, bunun yanı sıra Germiyan topraklarını da Osmanlı Devleti'ne katmayı başarmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar