Kurultay öncesi İYİ Parti'de hareketlilik! Hangi iki aday son anda adaylıktan çekilecek

Kurultay öncesi İYİ Parti'de hareketlilik! Hangi iki aday son anda adaylıktan çekilecek
Seçimlerden sonra İYİ Parti'deki düşüşün ardından Meral Akşener'in partisini kurultaya götürme kararından sonra genel başkanlık yarışında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Gülsüm Alpkıray / GÜNBOYU / ÖZEL HABER

31 Mart Yerel Seçimleri’ne ‘Hür ve müstakil’ siyaset iddiasıyla giren ancak büyük oy kaybı yaşayan İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener’e istifa sesleri yükselmesinin ardından Akşener’in partisini kurultaya götürmesiyle genel başkanlık için 5 isim adaylığını açıkladı.

Seçim akşamı sandıklarının tamamının henüz açılmadığı dakikalarda ilk istifa çağrısı İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevini yürüten Bilge Yılmaz’dan geldi. Yılmaz görevinden istifa ettiğini belirterek, Akşener’i büyük bir sorumluluk alarak istifaya davet etmişti.

AKŞENER KURULTAY'DA ADAY OLMAYACAK

Yılmaz ile başlayan istifa çıkışlarına İYİ Partili birçok isim de dahil olmuş, Akşener en sonunda kayıtsız kalamamış ve yaptığı açıklamada partiyi Olağan Kurultay’a götürmeye karar verdiği duyurmuştu.

aksener.webp

Kulislerde Akşener’in yeniden aday olacağı iddiaları dolanırken, Akşener yaptığı açıklamayla herkesi şaşırtarak aday olmayacağını belirtmişti. Akşener’in adaylık çıkışının ardından İYİ Parti’de değişim arayışı içine giren isimler de adaylıklarını duyurmaya başladı.

Genel Başkan Akşener’in, aday olmadığı kurultayda yarışın Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Grup Başkanı Koray Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz ve İstanbul Teşkilatı Kurucu Üyesi Kemal Orkun Yekdeş arasında geçmesi beklenirken, İYİ Parti kulislerinde dikkat çeken iddialar dolanıyor.

18679722-728xauto-1712998706.webp

AKŞENER’İN ADAYI DERVİŞOĞLU

Özellikle Akşener’in adayı olarak konuşulan Müsavat Dervişoğlu’nun liderlik için en güçlü isim olduğu belirtilirken, Koray Aydın’ın da teşkilat ve delegeler üzerinde önemli bir etkisi olduğu biliniyor.

Dervişoğlu’nun Akşener’in desteğini arkasına alarak güçlü adımlarla ilerlerken, Aydın’ın da delegeleri ikna etme çalışmalarını tamamladığı iddialar arasında.

koray.png

KULİSLER HAREKETLENDİ

Gözler bu noktada 27 Nisan’da yapılacak kurultaya çevrilmişken, yarışın bu iki aday arasında geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Partinin genel başkanının belli olacağı kritik güne sayılı günler kala adaylar ile ilgili çarpıcı iddialarda kulislerde kulaktan kulağa konuşuluyor.

Dervişoğlu ve Aydın’ın en güçlü iki aday olduğu yarışta, diğer adaylarla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu diğer 3 adaydan iki ismin son anda adaylıklarını geri çekeceği Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı.

iyi-parti-mehmet-tolga-akalin-rpta-cover.webp

‘SEÇİM İKİ ADAY ARASINDA OLSUN’ DÜŞÜNCESİ

Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, partinin seçim sürecinde ve sonrasında epey yıprandığı düşüncesi hakim. Bu nedenle İYİ Partililer, yorgun bir kurultay yaşamamak için seçimin en güçlü iki aday arasında olması gerektiğini düşünüyor.

Partinin kurultay sonrasında parçalanmasını ve bölünmesini istemeyen partililerin son anda geri çekilecek olan iki ismi ikna ettiği bildirildi.

Adaylıklarını geri çekecek olan isimlerle ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti kaynakları, iki isimden birinin Dervişoğlu lehine çekileceği, diğerinin ise Koray Aydın lehine çekileceği iddia edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar