Emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih ve tutar belli oldu

Emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih ve tutar belli oldu
Türkiye'de milyonlarca emekli bayrama hazırlanırken bir yandan da emekli aylıkları yanında alacakları ikramiyelerini bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2022 yılı Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyelerine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. İşte detaylar...

EMEKLİ İKRAMİYELERİ BU TARİHTE ALINACAK

Son yıllarda Ramazan ve Kurban Bayramlarında emekli maaşlarının yanında bir de ikramiye alan milyonlarca emekli, bu yıl kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde yatacak ikramiyelerin tarihi ve tutarını merak ediyor.
 
İKRAMİYE HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ikramiyelerinin Kurban Bayramı''ndan 1 hafta öncesi yani temmuz ayının ilk haftasında verilmesi bekleniyor. 2 Mayıs tarihinde başlayan Ramazan Bayramı ikramiyeleri 28 Nisan ve 29 Nisan’da hesaplara yatmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2022 yılı Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için açıklamada bulundu. Buna göre milyonların beklediği emekli ikramiyesi bayramdan önce 2-7 Temmuz tarihleri arasında kademeli olarak hesaplara yatacak. Bayram ikramiyesi SSK emeklilerine 5-6 Temmuz’da, Bağ-Kur emeklilerine 7 Temmuz’da ödenecek.

İKRAMİYE NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ramazan Bayramı’ndan önce yaptığı açıklamasında, ‘Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan''da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere 1100 lira ödenecek.’ demişti. Buna göre 2022 bayram ikramiyesi ilk ödemesi Ramazan Bayramı öncesi Nisan ayı sonunda ödendi. 2022 yılının ikinci emekli ikramiyesi ise Kurban Bayramı öncesi yine 1.100 TL olarak hesaplara geçecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar