Küme düşme-me kararı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Milliyet gazetesinden Atilla Gökçe'ye dikkatimi çeken bir açıklama yaptı.

Özdemir, geçen yıl olduğu gibi bu sene de küme düşmenin kaldırılacağına ilişkin iddialara "Kimse aklına bile getirmesin. Liglerin statüsü, oyunun kuralları var. Geçen sezon pandemi nedeniyle alınan karar iyi niyet örneğiydi. Ama bu yıl da düşmenin kaldırılması çok yanlış olur. Böyle yanlışlara hakkımız yok. Newton kanunları kadar kesin bir gerçek var. Tıpkı yer çekimi gibi, küme düşme de bir gerçektir ve olacaktır. Kulüpler kulis yapacağına son haftalarda iyi sonuçlar almaya çalışsınlar. Düşmenin kaldırıldığı ligleri taşımak da, oynatmak da artık mümkün değil." diye yanıt verdi.

Halbuki aynı Özdemir, geçen yıl küme düşmenin kaldırılacağına dair iddialara "Bunu dünyaya anlatamazsınız" demişti.

Neticede geçen sezon ligde aldığı sonuçlarla küme düşmeyi garantileyen MKE Ankaragücü, Hes Kablo Kayserispor ve BtcTurk Yeni Malatyaspor, liglerin 20 takıma çıkarılmasıyla küme düşmekten kurtulmuş ve bu sezon da Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazanmıştı. 

O dönemde AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin bir televizyon kanalında yaptığı "Küme düşme kaldırılsın lig böyle tamamlansın. Süper Lig 20 takımla oynansın." şeklindeki çağrısı TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından karşılık bulmuştu.

Kararı memnuniyetle karşılayan Özhaseki, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karar sonrasında Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor Süper Lig'de mücadele etmeye devam edecekler. Pandemi gibi özel bir durumdan dolayı alınan bu kararın kulüplerimiz ve Türk futbolu adına hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca ikinci yarıda zor bir görevi üstlenerek büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan Kayserisporumuzun Başkanı Berna Gözbaşı ile yönetimine, teknik ekibimize, futbolcularımıza ve taraftarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Yaşadıklarımızın üzerinden çok bir zaman da geçmedi ama Sayın Özdemir bizim hafızamızla ya da aklımızla alay ediyor olacak ki "Geçen sezon pandemi nedeniyle alınan karar iyi niyet örneğiydi." diyebiliyor.

Özdemir, Tarihi Kayseri Kalesi'ne asılan ve üzerinde "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir'e şükranlarımızı sunarız." ifadelerinin yer aldığı afişleri unutmuş olabilir.

Ancak biz unutmadık. 

Geçen sezon alınan kararın siyasi bir karar olduğunu sokaktan geçen herhangi bir vatandaşa da sorsanız yanıtlayacaktır.  

Bakmayın siz Özdemir'in böyle konuştuğuna.

Siyasi erk bu sezon da "yine küme düşme olmasın" derse, Özdemir'in bu talebi de kabul edeceğini bilmek için kahin olmaya gerek yok.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları