Kudüs üzerinde düşürülen İHA ve füzeleri Mescid-i Aksa'dan böyle görüldü

Kudüs üzerinde düşürülen İHA ve füzeleri Mescid-i Aksa'dan böyle görüldü
Kudüs üzerinde düşürülen İHA ve füzeleri Mescid-i Aksa'dan da görüntülendi. O anlar kameralara yansıdı.

İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği misilleme saldırısında Mescid-i Aksa'nın üzerinden geçen İran'a ait insansız hava araçları ve füzeler, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti.

1 Nisan tarihinde İsrail'in Şam'daki İran büyükelçiliği yerleşkesine düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının ardından beklenen İran misilleme saldırısı ise gerçekleşti.

İran, İsrail'e karşı 100'den fazla insansız hava aracı (İHA) ve balistik füzeyle saldırı düzenledi. Ancak, saldırı beklenenden daha kısa süreli ve etkisiz oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, "Bu iş şu an sonuçlandı sayılır. Eğer İsrail bir hata daha yaparsa İran'ın karşılığı daha ağır olacaktır." denildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran'dan İsrail'e 200'den fazla İHA ve balistik füze atıldığını belirtti. Ancak, bu saldırılar büyük oranda İsrail'e ait savunma sistemleri ve Tel Aviv'in müttefikleri tarafından imha edildi.

Özellikle Kudüs'ün üzerinden geçen İran'a ait İHA ve füzeler, Mescid-i Aksa'nın da dahil olduğu bölgedeki insanlar tarafından görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar