Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

Kronometre sıfırlandı mı?

Recep Bey üçüncü defa adaylığına ilişkin ''yeni sistemle kronometreyi sıfırladıklarını'' belirterek adaylığının önünde engel oluşmadığını söyledi.

Üzgünüm ama birileri anlaşılan gene zat-ı muhteremlerini fena halde kandırmış! Yahu bırakın sıfırlamayı ortada sıfırlanacak bir kronometre bile yok…

Anayasadaki son değişiklikleri yapan ekip bence Recep Bey''e bile isteye tuzak kurmuş, onu tasfiye etmek için bir geçici madde ekleyerek eski dönem yeni dönem ayrımı yapmamış yani Recep Bey''in tabiri ile anayasaya bir kronometre koymamış, geçici bir madde eklememiş!

Demedi demeyin ama bunu unutkanlık olarak yorumlamak da pek mümkün değil amiyane tabirle birileri Recep Bey''i fena halde kazıklamış gibi görünüyor.

Recep Bey''in açıp anayasayı okuduğunu falan da zannetmiyorum sonuç ortada: Recep Bey, Türkiye Büyük Millet Meclisi 360 milletvekilinin oyu ile bir erken seçim kararı almadığı müddetçe 3. bir defa daha aday olamaz, son derecede açık ve net.

Ezkaza Yüksek Seçim Kurulu Recep Bey''in adaylığı önüne geldiği zaman siyasi saikler ile anayasa ve cumhurbaşkanı seçim kanununun amir hükümlerini çiğner ve Recep Bey''in adaylığını kabul ederse bu adaylık "gayrimeşru" bir adaylık olur ve Recep Bey bütün seçim kampanyası boyunca anayasayı çiğneyen "gayrimeşru" aday olarak nitelenebilir!

Recep Bey konuşmasında "Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Baktılar kendileri aday çıkaramıyor, bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar. Dört buçuk yıldır cumhurbaşkanıyım, öncesi var. Aklınız neredeydi ya. Niye şimdiye kadar bunları söylemediniz." Diye sormuş…

Kendisi gazete okuyup, televizyonları en azından yandaş kanallar dışında kalan televizyonları hiç izlemiyor olsa gerek ki bu konudaki uyarıları duymamış, fark etmemiş. Oysa yıllar öncesinden beri bu konu gündemdeydi ve Recep Bey''in Türkiye Büyük Millet Meclisi bir erken seçim kararı almadığı müddetçe aday olamayacağı anlatılıyordu.

En başta duayen gazeteci Orhan Uğuroğlu taa 21 Nisan 2018 tarihinde Yeniçağ Gazetesinde "Erdoğan seçilirse son dönemi olacak" başlıklı bir makale yazmış ve konuyu tüm netliği ile ortaya koymuştu. Yazı internette hâlâ duruyor, isteyen açıp okusun ama kimse çıkıp bu konu hiç konuşulmadı falan demesin.

Altılı Masa''daki liderlerin bu konuyu çok gündemde tutmak istememesinin önemli bir sebebi Recep Bey''e mağduru oynama kozu verilmemesiydi.

Ama tek sebep bu değildi yakın zamana kadar ne Recep Bey ben adayım demişti ve ne de bir erken seçim yapılıp yapılmayacağı yapılırsa ne şekilde yapılacağı açıklanmamıştı.

Bundan kısa bir süre önce Recep Bey çıktı 2023 seçimlerinde ben adayım dedi ve seçimlerin kendi kararı ile 14 Mayıs tarihinde yapılacağını belirtti.

Muhalefet ancak bu açıklama üzerine eğer erken seçim 14 Mayıs''ta ve senin kararın ile yapılırsa anayasaya göre aday olamazsın uyarısında bulundular, olan biten budur.

Recep Bey konuşmasında "Üç-beş medya şovmeni hariç yeni sisteme hiçbir itiraz yapamadılar. Altılı Masadakiler bir yıl sonra nasıl olduysa aydınlanma yaşadılar. Şimdi de seçim günüyle ilgili kaos senaryolarına sarılmaları kaybetme korkusunun yüreklerini sardığını görüyorum." Demiş, kaybetme korkusundan dem vurmuş…

Öncelikle şunu söyleyeyim Altılı Masa''nın bu konuyu diline dolamamasının temel sebebi Recep Bey''in anayasayı çiğnemek pahasına bir kere daha aday olup olmayacağının belli olmamasıydı. Ne zaman ki Recep Bey çıktı ben adayım dedi, işte o zaman ona aday olmasının anayasaya aykırı olduğunu hatırlattılar!

Korku meselesine gelince seçimlerden korkup, seçim kanununu değiştirerek muhalefetin önünü kesmeye, AKP lehine şartlar dayatmaya çalışan AKP ve onun minik ortağı değil mi? Muhalefet ne zamandır erken seçim deyip duruyordu, seçimden korkan neden erken seçim istesin? Erken seçime karşı çıkıp daha düne kadar seçimler tam vaktinde Haziran 2023''te yapılacak diyenler Bahçeli ve Erdoğan değil miydi? Şimdi seçimleri bir ay önceye almaya çalışmanın arkasında yatan cin fikir AKP ve MHP''nin oylarını almakta zorlandıkları üniversiteli gençleri evlerinden uzakta yakalayıp, onları oy kullanamaz hale getirmek düşüncesi değil midir?

Bu yüzden kimsenin korkuyorlar geyiği yapmaya hakkı yoktur…

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları