Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Krizi fırsata çevirenler

Hayat boyu çeşitli engellerle karşılaşırız. Bu engeller kimi zaman bizden bir şeyler koparır, izler bırakır. Kimi zaman ise beklemediğimiz önemli noktalara ulaşmamızı sağlar. Klasik tabiri kullanırsak krizi fırsata çevirebilenler hedeflerine daha hızlı ulaşır. Kriz anında doğru hamleleri yapmak, buna cesaret etmek göründüğünden zordur. Kriz anında yaptığımız hamleler sonucu mevcut konumumuzu ve konfor alanımızı kaybedebiliriz. Kriz hayatın her yerinde karşımıza çıkıyor. Özellikle son iki senedir içinde bulunduğunuz koronavirüs salgını döneminde karşılaştığımız kriz anları daha da arttı.

NBA'de bu kriz döneminden payını fazlasıyla aldı. Omicron varyantı ile artan vaka sayıları oyuncuları da fazlasıyla etkiledi. Milyon dolarlar kazanan süper star oyunculardan ilk yılını geçiren çaylak oyunculara onlarca oyuncu Kovid-19'a yakalandı. Kimi virüs sonrasında eski performansından uzak kalırken, bazıları da eski formlarını koruyarak devam etti.

NBA'de bu yıl harikalar yaratarak ilk senesinde ismini akıllara kazıyan Alperen Şengün son birkaç maçtır çaylak duvarına çarpmış gözüküyor. Özellikle Avrupa'dan gelen genç uzun oyuncular bu duruma sık sık yakalanır. Uzun oynayan çaylak oyuncular genellikle ilk senelerinde fizik olarak oldukça zorlanıyorlar. Yetenek ve hücum silahları oldukça geniş olan Alperen için bu durum iyi bir tecrübe olacaktır.

NBA'de yer alan bir diğer çaylak oyuncumuz Ömer Yurtseven ise son 10 maçında harikalar yaratmaya başladı. Miami Heat'in all star uzunu Bam Adebayo'nun sakatlığı sonrasında rotasyonda büyük bir süre boşluğu oluştu. Ligdeki ilk 22 maçında en fazla 9 dakika sahada kalan Ömer Miami'nin uzun krizini fırsata çevirdi. Indiana Pacers maçıyla beraber süresini arttıran Ömer 19 dakika süre bularak 12 sayı ve 5 ribauntluk katkı sağladı. Her geçen maç artan özgüveni ve süresiyle Ömer Yurtseven dikkatleri üzerine çekmeye başladı. İyi bir ribauntçu olan Ömer özellikle bu konuda kendini iyiden iyiye kanıtladı. Son on maçta beş kez double double yapan Ömer on maçta da 12 üstü ribaunt almayı başardı. Çaylak senesinde 12+ ribaunt alma serinde 11 maç ile zirvede olan Blake Griffin'i geçmeyi başardı Ömer. Miami'nin uzun rotasyonunda yaşanan kriz çaylak senesinde Ömer Yurtseven için büyük bir fırsat oldu ve o da bu fırsatı fazlasıyla iyi değerlendirdi. Fizik durumu her çaylak Avrupalı uzun gibi tam oturmuş değil ancak savunma sezgileri ve boy avantajı ile şu anlık verebileceği maksimum pozitif verimi veriyor. Ek olarak kendisinden beklenenden de iyi bir pas istasyonu oldu Ömer. Miami'nin hücumunda en önemli planlardan biri olan topsuz koşuları yüksek postta top aldığında iyi işleyebiliyor. En son Phoenix Suns maçında 8 asist ile kişisel rekorunu kırdı. Çoğu NBA uzunu gibi modern oyunda maksimum verimde sahada kalabilmesi için şutunu geliştirmeli, NBA kısaları karşısında olabildiğince iyi kalabilmesi için ayaklarını hızlandırmalı. Elindeki şansı iyi değerlendiren Ömer Yurtseven bu konsantrasyonunu ve gelişimini sürdürebilirse uzun süreler NBA'de adından söz ettirecektir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları