Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Krizden çıkış yolu

Marketleri geçtim, manavları da…

Semt pazarlarındaki fiyatlar bile inanılır düzeyde değil.

"Bunlar ateş pahası, nereye gidiyor ülkemiz?" diye tepki gösterenlere cevap veren yandaşlar ise "Kış mevsiminde yaz sebzesi, yaz mevsiminde de kış meyvesi yemek isterseniz elbette fiyatlar yüksek olur" diyorlar.

Patates soğan yaz sebzesi değil ama fiyatı maşallah.

Eğer kışın canımız karpuz isteseydi yandaşların bu cevabına hak verirdim.

Tam da bu noktada bir önerim olacak her iki kesime de.

Yaz sebze-meyvesini yazın, kış sebze-meyvesini de kışın yemek yerine ki bunu herkes düşünebilir, farklı bir şey yapalım.

Yazın yaz sebze-meyvesini yemeyelim, kışın da kış sebze-meyvesini.

En fazla ne olur?

Aç kalırız.

Dalga geçtiğimi sanmayın.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" öğretisiyle büyüyen ama tefli, cümbüşlü iftar açan bizler ülke geneline Afrika toz bulutları gibi çöken yoksulluğun pençesindeki insanların açlığını anlarız belki düşük bir ihtimal de olsa.

Umumi tuvalet ücretlerine bile zam gelen günümüzde bizim beslenmememizi sağlayarak ek tuvalet giderimizin önüne geçen ekonomik hamlelerimizin ne denli vatandaş odaklı olduğunu da anlarız belki.

"Askıda ekmek", "Askıda pide" uygulamaları ile askının kendini işe yaramaz hissetmesinin önüne geçmek için canla başla çalışan ekonomi uzmanlarımızın gayretlerini de anlamaya başlarız böylece.

Hamilelik sürecinde aşeren hanımlarımızın bu fiyatlar karşısında aşermekten vazgeçmesinin bebeğe nasıl bir terbiye verdiği gerçeğini de anlarız diye umut ediyorum.

Tüm bunları lütfen sağlam kafa ve aç bir mide ile düşünün.

Göreceksiniz ki karnınızdan gelen gurultular düşünmenize engel olacak ve sessizliğin kıymetini anlayacaksınız. Ve hemen sonrasında da tası tarağı toplayıp herkes köyüne, kırsala dönecek. Göç başlayınca şehirlerdeki nüfus azalacak, az nüfustan dolayı ürünlere talep azalacağından pazarlardaki fiyatlar düşecek.

Köye taşınan ama şehirlerdeki fiyatların düştüğünü gören vatandaş ne yapacak?

Alışveriş için tekrar büyük şehirlere gelecek ve filesini doldurduktan sonra köyüne geri dönecek. Bu seyahati esnasında geçtiği köprülere de para ödeyecek ve dolaylı geçiş garantili yolların yükünü devletimizin sırtından almış olacak.

Not: "Tası tarağı toplayıp" derken kel olanların evde tarak aramasına gerek yok, zaman kaybı olmasın.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları