Kriz altına yarayacak dedi: Uzmanı altının göreceği flaş seviyeyi ilk kez açıkladı

Kriz altına yarayacak dedi: Uzmanı altının göreceği flaş seviyeyi ilk kez açıkladı
Son dönemde ABD'den gelen banka iflas haberleri ekonomi çevrelerinde endişeleri artırırken, ünlü ekonomistten altın sahiplerini sevindirecek bir analiz geldi. Ekonomist Hikmet Baydar, yaşanan krizin altına yarayacağını işaret ederek, beklediği rakamları paylaştı.

Küresel ekonomide büyük etkisi olan ABD bankalarından gelen iflas haberleri 15 gün içinde üçe çıkarken, Türkiye''deki yatırımcılar da durumu takip ediyor.

ABD Merkez Bankası''nın yükselen enflasyonu baskılamak adına kullandığı faiz ters teperken, ekonomistlerden altın için yeni bir tahmin geldi.

Uzman isim "Amerika''daki batan bankanın Türkiye''ye nasıl bir etkisi olur?" sorusuna cevap verdi:

Posta''ya konuşan Ekonomist Hikmet Baydar, "Paraya ulaşmak gittikçe zorlaşıyor Çünkü Amerika''da Fed de piyasadan para çekiyor. Aynı zamanda faizleri yükseltiyor. Böyle bir ortamda tabii ki borçlanma ihtiyacı olan ülkelerin de borçlanmaları sıkıntılı oluyor. Bunun etkilerini Türkiye olarak biz de yaşıyoruz. Çünkü kredi bulmakta zorlanıyoruz.

Bankalar kredi veremeyen duruma geliyor neredeyse. Bu süreç daha dalgalanarak devam edecek gibi görünüyor. Önümüzdeki dönemde kaynağa ulaşmak zorlaştıkça dış kaynakla dönen firmalar çok zorluk yaşayacaklar." 

"Son zamanlarda özellikle altına ciddi ilgi olduğunu görüyorum" diyen Ekonomist Hikmet Baydar, "Amerika''daki bu yaşanan son bankacılık krizinde çıkan mevzuatın  altına yöneldiğini gördük. 

''2000 DOLARLARA ÇIKMA İHTİMALİ VAR''

Altın ons doların 1800''lerden 1900''lere fırladığını gördük. Yani geleceğe güvenle bakmayı engelleyecek her türlü olumsuzluk altına yarıyor ve dolayısıyla bu bankacılık krizi büyüdüğü takdirde altında onsun 2.000 dolarlara kadar çıkma ihtimali var. O yüzden yatırımcıların altını yakından takip etmelerinde fayda var" değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar