Kritik seçim sonrası Rusya’dan ilk açıklama geldi

Kritik seçim sonrası Rusya’dan ilk açıklama geldi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'deki seçimleri değerlendirerek "Kazanan kim olursa olsun Rusya'nın Türkiye ile yakın işbirliği devam edecek" açıklamasında bulundu.

İHA’da yer alan habere göre, Türkiye'de gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, seçimlere ilişkin ilk açıklamasında, "Bizi, enerji, turizm, ticaret, tarım, karayolu ile havayolu taşımacılığı ve çeşitli alanlarda karşılıklı faydaya dayanan çok geniş bir işbirliği birbirine bağlıyor. Gerçekten karşılıklı fayda sağlayan bu işbirliği hem Türk halkının hem de Rus halkının çıkarlarını kesinlikle karşılıyor. Bu nedenle bu günlerde Türkiye'den gelen haberleri ilgi ve büyük bir dikkatle izliyoruz. Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki seçimlerin şeffaflığına dikkat çeken Peskov, "Kazanan kim olursa olsun Rusya'nın Türkiye ile yakın işbirliği devam edecek. Türkiye şeffaf seçimler yapabilecek ve yasadışı eylemleri engelleyebilecek olgun bir demokrasiye sahip bir ülke" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar