Kritik araştırmanın sonuçları açıklandı! AKP ve MHP'ye büyük şok

Kritik araştırmanın sonuçları açıklandı! AKP ve MHP'ye büyük şok
Kadir Has Üniversitesi’nin desteğiyle 10 yıldır gerçekleştirilen Türkiye’nin mevcut ve olası sorunları ile güncel siyasal, sosyal, ekonomik, güvenlik ve kültür konularına yönelik yapılan Türkiye Eğilimleri Araştırması’nın 2020 senesine ait sonuçları araştırma ekibinin koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından paylaşıldı.

Kadir Has Üniversitesi’nin desteğiyle yapılan “Türkiye’nin Eğilimleri Araştırması”na göre, bugün seçim olsa AKP ve MHP oylarındaki düşüş gözlerden kaçmadı.

Kadir Has Üniversitesi’nin desteğiyle yapılan “Türkiye’nin Eğilimleri Araştırması”na göre yüzde 51.8 ekonomik olarak daha kötü durumda olduğunu söylerken, kendini ve ailesini geçindiremeyenlerin oranı yüzde 51.1 ve sadece yüzde 3.6 tasarruf yapabiliyor.

BUGÜN SEÇİM OLSA OY ORANLARI NASIL?

Sputnik'ten Burcu Okutan'ın haberine göre, Katılımcılar "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu sorulduğunda, yüzde 36.8 AKP'ye, yüzde 23.1 CHP’ye, yüzde 10.2 İYİ Parti’ye, yüzde 9.7 MHP’ye oy vereceğini belirtti. 

Öte yandan yüzde 0.5 Deva Partisi’ne, yüzde 0.3 Saadet Partisi’ne, yüzde 0.2 Gelecek Partisi’ne ve yüzde 0.1 ise Türkiye Komünist Partisi’ne oy verecek. Araştırmaya katılanları yüzde 8.2’si kararsız olduğunu belirtirken, yüzde 6.2 ise oy kullanmayacağını söyledi. 

Araştırmada “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi başarılı mı” sorusu da soruldu. Buna göre araştırmaya katılanların yüzde 38.7 bu sistemi başarılı bulurken, yüzde 32 başarısız olarak nitelendirdi. Yüzde 29.3 ise bu sistemi "ne başarılı ne başarısız" buluyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar