Kripto paralarda yeni vurgun alarmı

Kripto paralarda yeni vurgun alarmı
Ukrayna'yı işgal harekatını sürdüren Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlar sonrasında, kripto para piyasalarına ciddi bir para akışı yaşanırken, uzmanlar yeni dolandırıcılık vakaları için uyardı.


Yaptırımlar nedeniyle neredeyse bütün finansal iletişimin kesintiye uğradığı Rusya''da nüfusun kripto para birimlerine ilgisi şiddetli bir artış gösterdi. Kommersant gazetesi, parasını ülke dışına çıkarmak isteyen Rusya vatandaşlarının kripto paraya başvurduğunu yazıyor.

Gazeteye konuşan ENCRY Foundation temsilcisi Roman Nekrasov, gerçekleşen işlem sayısının üç ile beş kat arasında artış kaydettiğini söyledi. İşlemlerde en çok kullanılan kripto para birimi ise değeri dolara endekslenen Tether (USDT).

Kaiko verileri şubat sonunda ruble bağlantılı USDT işlemlerinin son 10 ayın en yüksek seviyesine yükseldiğine işaret ediyor. Bitcoin işlem hacmi ise 2 milyar ruble civarında. Roman Nekrasov, fiziki kripto para ofislerine başvuran müşteri sayısında artış olduğunu da söyledi. Buna göre, elinde yüzbinlerce dolar nakit parayla danışmak için bu ofislere başvuruyor. Ancak bazı kripto para borsalarının Rusyalı kullanıcıların cüzdanlarını bloke etmesi nedeniyle, bu yöntemin de etkili bir şekilde kullanılamadığı yönünde yorumlar var. Bu durumda kullanıcıların tercihi p2p tabir edilen platformlarda gerçek kişilerle işlem yapmak.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, uzmanlar bu durumun ve piyasadaki panik halinin dolandırıcılığa kapı araladığı ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar