Kripto para borsalarında spot işlem hacimleri değişime uğradı

Kripto para borsalarında spot işlem hacimleri değişime uğradı
Kripto para birimleri fiyatlarındaki toparlanma ile birlikte yatırımcılar merkezi kripto para borsalarına yönelmişti. Merkezi kripto para borsalarındaki spot işlem hacmi Haziran 2023 döneminde önemli bir oranda arttı.

Merkezi kripto para borsalarındaki spot işlem hacmi, Haziran 2023 döneminde yüzde 16.4 oranında artarak 575 milyar dolar seviyesine yükseldi.

CC data tarafından hazırlanan Aylık Borsa İncelemesi raporuna göre, bu artış son üç aydaki ilk yükseliş oldu. Merkezi borsalardaki spot ve türev ürünlerin birleşik işlem hacmi Haziran ayında yüzde 14,2 artarak 2,7 trilyon dolara yükseldi. Söz konusu raporda şu ifadelere yer verildi:

SEC’in Binance.US ve Coinbase’e karşı açtığı davanın ardından volatilitenin artması ve BlackRock ve Fidelity gibi kuruluşların spot Bitcoin ETF’lerini dosyalamasının ardından piyasada oluşan olumlu görünüm, geçtiğimiz ay alım satım faaliyetlerinin artmasına katkıda bulundu.

Raporda ayrıca dikkat çeken veriler de yer aldı. Verilere göre, Binance ‘in spot alım satım pazar payı Haziran ayında yüzde 41,6’ya gerileyerek Ağustos 2022’den bu yana en düşük seviyeye indi. Binance’in türev pazar payı da Haziran ayında yüzde 56,8’e düşerek Ekim 2022’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda olan Binance, kripto türevleri ticaretinde hâlâ lider platform olsa da OKX, işlem hacminin Haziran ayında yüzde 44,9 artışla 416 milyar dolara yükseldiğini ve şu anda türev ticaret pazarının yüzde 19,5’ini elinde tuttuğunu gözlemledi ki bu Nisan 2022’den bu yana görülmemiş bir rekor. Bununla birlikte ABD’de Coinbase, Bitcoin işlem hacimlerinin yüzde 61’ini elinde tutarak hakim konumdadır. Ancak, ABD borsaları toplam küresel BTC işlem hacminin yalnızca yüzde 9,49’unu oluşturuyor, yani Coinbase küresel BTC işlem hacminin yalnızca yüzde 5,83’üne katkıda bulunuyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar