Kripto lobisi ABD’nin etkisini artırıyor

Kripto lobisi ABD’nin etkisini artırıyor
ABD’de menkul kıymet düzenleyicisi SEC’in Binance ve Coinbase’e karşı davaları sürüyor. Buna rağmen Kongre’de kripto yanlılarının sayısı artmaya devam ediyor.

Capitol Hill’de hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi politikacılar, SEC Başkanı Gary Gensler ‘e karşı sert bir tavır takınırken; daha kripto dostu pozisyonlar benimsiyor. Söz konusu politikacılar arasında Demokrat Parti’den Ritchie Torres, Cumhuriyetçi Parti’den Patrick McHenry ile Tom Emmer de yer alıyor. Bu çerçevede Coinbase’in Washington’daki lobicilik faaliyetlerinin meyvesini verdiği belirtiliyor. Coinbase, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin kıdemli üyesi Maxine Waters da dahil olmak üzere parlamentodaki etkili liderlerden destek almak için aktif olarak çalışıyor.

The Block’a konuşan konuya ilişkin bilgi sahibi bir kaynak lobi çalışmalarına atıfta bulunarak “Senato daha az anlayışlı, ancak olumlu bir eğilim var” ifadesini kullanıyor. Şirket, Senato Finansal Hizmetler ve Konut Komitesi’ne başkanlık eden Senatör Sherrod Brown’ın desteğini kazanmak amacıyla Ohio’ya çalışmalarını sürdürüyor. Waters ve Brown’un stablecoin ve kripto ile ilgili önerilen mevzuatın ilerletilmesinde önemli roller oynaması bekleniyor.

Habere göre, Coinbase ‘in lobi çalışmalarına Blockchain Association, Ryan Selkis ve a16z de destek veriyor. Galaxy Digital’den Mike Novogratz’ın da politikacılarla daha fazla ilişki kurduğu ifade ediliyor. Novogratz ile girişim yatırımcısı Travis Scher’in geçtiğimiz günlerde başkentte görüşmeler yaptığı belirtiliyor. (BTC Haber)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar