Kripto fonlarından üzücü haber! Fon kayıpları 464 milyon dolara ulaştı!

Kripto fonlarından üzücü haber! Fon kayıpları 464 milyon dolara ulaştı!
Kripto fonları art arda altıncı haftada çıkışlarla karşı karşıya kaldı. Son 10 haftaya bakıldığında ise kayıp miktarının 464 milyon dolara ulaştığı kaydedildi. Avrupa, 16 milyon dolarlık girişle bu eğilimi bölgesel olarak tersine çevirirken, XRP ve Solana ürünleri de girişleri sürdürerek trendi bozdu.

CoinShares, Grayscale, 21Shares, Bitwise ve ProShares gibi varlık yöneticilerindeki kripto yatırım ürünleri, art arda altıncı hafta çıkışlarla karşı karşıya kaldı; kripto fonları geçen hafta 9 milyon dolar daha kaybetti.

Çıkışlar , önceki hafta görülen 54 milyon dolara göre önemli ölçüde azaldı , ancak şu anda 464 milyon dolara ulaşan on haftalık toplam çıkış serisine eklendi.

Avrupa dijital varlık yöneticisinin son raporunu yorumlayan CoinShares araştırma başkanı James Butterfill, bu trendin, yatırımcılar arasında piyasada ihtiyatlılığın altını çizdiği ve düzenleyici ortama yanıt olarak bölgesel bir perspektiften farklılıkları artırdığını belirtti. Yani fon kayıpları yatırımcılarda bir çekince yarattı.

Butterfill, “Bölgesel perspektiften bakıldığında bu hafta duyarlılıkta bir farklılık açıkça görülüyordu” Diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Avrupa’ya toplam 16 milyon dolar tutarındaki girişle yatırımcılar son dönemdeki düzenleyici hayal kırıklıklarını bir fırsat olarak görüyor. ABD’li yatırımcılar ise görünüşe bakılırsa son olaylardan dolayı tedirginlik içinde.”

kripto-fon-1-844x475.jpeg

İşlem hacmi de, önceki haftada kaydedilen 1 milyar doların üzerinde gerçekleşti ve yıllık ortalama 1,3 milyar doların önemli ölçüde altına düşerek, haftada 820 milyon dolara ulaştı. Bu durum, daha geniş kripto pazarındaki benzer bir eğilimi taklit etmiş oldu.

XRP VE SOLANA’DA DURUM FARKLI

Bitcoin yatırım ürünleri üst üste üçüncü haftada 6 milyon dolarlık çıkış kaydetti. Butterfill, Short-Bitcoin ürünlerinde de 2,8 milyon dolarlık çıkış görüldüğünü ve bu durumun yatırımcıların kısa pozisyonlarını teslim etmeye devam ettiklerini gösterdiğini ifade etti. Kısa Bitcoin çıkışları artık son 22 hafta içinde yönetim altındaki varlıklarda yüzde 78’lik bir azalmayı temsil ediyor.

Öte yandan Ethereum üst üste altıncı haftada 2,2 milyon dolarlık çıkış gördü. Ancak Butterfill, XRP ve Solana’nın sırasıyla 0,66 milyon dolar ve 0,31 milyon dolarlık girişlerle trendi bozmaya devam ettiğini ve bu durumun değer arayan yatırımcıların altcoin alanına daha seçici bir yaklaşım gösterdiğini belirtti. (Theblock)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar