Kremlin’den açıklama: Son derece endişeliyiz

Kremlin’den açıklama: Son derece endişeliyiz
Rusya'nın Orta Doğu'da artan gerilimden derin endişe duyduğunu ifade eden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, tüm tarafları itidalli davranmaya çağırdı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından İran ve İsrail arasındaki gerilimin ardından yapılan ilk resmi açıklama olan bu sözler, bölgedeki gerginliğin yükselmesiyle birlikte uluslararası toplumun dikkatini çekti.

Peskov, yaptığı açıklamada, "Bölgedeki gerilimin tırmanmasından son derece endişeliyiz. Tüm bölge ülkelerini itidale davet ediyoruz. Daha fazla gerilim kimsenin çıkarına olmayacaktır. Bu nedenle tüm anlaşmazlıkların yalnızca siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesinden yanayız" şeklinde konuştu.

Ayrıca, ABD ve İngiltere'nin Rusya'ya yönelik uyguladığı yaptırımları eleştiren Peskov, "Bu yaptırımları yasadışı görüyoruz. Yaptırımları uygulayanların kesinlikle çıkarlarına zarar vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İran'ın Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırıya misilleme olarak gerçekleştirdiği İHA ve füze saldırıları da bölgedeki gerilimi artıran olaylar arasında yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar