Kredi kartlarına yeni düzenleme! Kart limitleri düşürülecek

Kredi kartlarına yeni düzenleme! Kart limitleri düşürülecek
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı sahiplerini üzecek bir düzenleme üzerinde çalıştığını duyurdu.

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve buna bağlı olarak hayata geçirilen yeni önlemler, politika faizlerinin yüzde 50 seviyelerine kadar yükselmesine neden oldu.

İktisatçı Hayri Kozanoğlu, yerel seçimlerin ardından kredi kartlarına yönelik getirilecek kısıtlamaları resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

Kozanoğlu, yerel seçimler sonrası kredi kartlarına yönelik olarak faizlerin artırılması, limitlerin daraltılması, asgari ödeme oranlarının yükseltilmesi gibi adımların atılacağını belirterek, "Akut borç ödeme sorunları ortaya çıkabilir. 'Borçlular hareketi' gibi dinamik bir toplumsal direniş biçiminin ciddi potansiyeli bulunuyor!" ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2024-04-04-14-38-35.png

Resmi Gazete'de son zamanlarda yayımlanan tebliğle, nakit avans işlemlerine uygulanan faiz oranlarının arttırıldığı görüldü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise yeni bir karar alma sürecindedir ve bu sürecin sonunda tüm kredi kartı limitlerinin düşürülmesi planlanlandığı duyurdu.

Uzmanlar, BDDK'nın getirdiği sınırlamalara rağmen bankaların bireysel müşterilere yönelik faiz oranlarını aylık gelirin 10 katına kadar yükselttiğini belirtti. Böylelikle milyonlarca kartta limit değişiklikleri yaşanabilir ve kart limitleri aylık gelirin 4 katına sabitlenebileceği ortaya çıktı.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar