'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına yalanlama

'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son zamanlarda yayılan bir söylentinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Merkez tarafından yapılan açıklamada, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına dair herhangi bir resmi düzenleme olmadığı vurgulandı.

Sosyal medya platformlarında dolaşan ve kredi kartı taksitlerinin kaldırıldığı yönünde bilgilerin doğru olmadığı ifade edildi. Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından böyle bir kararın alınmadığı belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yetkilileri, bu tür yanıltıcı bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, piyasanın işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalardan kaçınılması çağrısında bulundu. Resmi kurum ve yetkililer dışındaki kaynaklardan alınan bilgilere dikkat edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Kredi kartı kullanıcılarının, resmi açıklamaları ve güvenilir kaynakları takip etmeleri tavsiye edilirken, herhangi bir değişiklik durumunda yetkili mercilerden duyuruların yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar