Kredi kartı kullanımında rekor artış

Kredi kartı kullanımında rekor artış
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla aralıkta yapılan toplam ödeme tutarı 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 116 arttı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla gerçekleştirilen toplam ödeme tutarı, aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak 978,3 milyar liraya ulaştı.

BKM'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde aralık ayı itibarıyla kredi kartı sayısı 117,7 milyon, banka kartı sayısı 189,5 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 90,0 milyon oldu.

Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, kredi kartı adedinde yüzde 18, banka kartı adedinde yüzde 12 ve ön ödemeli kart adedinde yüzde 26'lık bir artış kaydedildi.

Toplam kart sayısı ise 397,2 milyona ulaşarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış gösterdi.

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak 978,3 milyar liraya çıktı. Kartlı ödemelerin 818,2 milyar lirası kredi kartları, 142,6 milyar lirası banka kartları ve 17,5 milyar lirası ön ödemeli kartlar kullanılarak gerçekleştirildi.

Kredi kartları ile yapılan ödemelerde bir önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 124, banka kartları ile yapılan ödemelerde yüzde 78, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise yüzde 128 olarak kaydedildi.

Aynı dönemde kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme adedi yüzde 22 artarak 1,4 milyara ulaştı. Kredi kartları ile gerçekleştirilen ödeme adetlerinde büyüme yüzde 24, banka kartları ile yapılan ödeme adetlerinde yüzde 15, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise yüzde 41 olarak kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar