KPSS'de çok konuşulacak iddia! Sorular farklı mı?

KPSS'de çok konuşulacak iddia! Sorular farklı mı?
Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adaylar sınavda çözdükleri sorularla, ÖSYM’nin yayımladığı sorular arasında farklar olduğunu iddia etti. Bazı hatalı soruları ise içinde doğru cevap olmadığı için boş bıraktıklarını söylediler.

KPSS'de çok konuşulacak iddia!

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olabilmek için geçen haftalarda düzenlenen oturumlara katılan adaylar soruların hatalı olduğunu iddia etti. Sınava giren V.A eğitim bilimlerinde hatalı sorular olduğunu dile getirerek “Kitapçığımdaki ‘bloom taksonomisi’ sorusunda ‘yenilenmiş’ ifadesi yer almıyordu ve bu yüzden cevap ‘değerlendirme’ oluyordu fakat yayımlanan soruda ‘yenilenmiş’ ifadesi yer aldığında cevap ‘sentez’ oluyor. Soru kökündeki bir kelimenin eksikliği doğru cevabı değiştiriyor. Bu hataların giderilmesi gerekiyor, genellik ve eşitlik ilkesine aykırı bir durum” dedi.

DİLEKÇE VERDİK 

D. N. C. ise testlerde çözdüğü sorular ile ÖSYM’nin açıkladığı sorular arasında yanıtı değiştirecek farklılıklar bulunduğunu belirterek, CİMER’e yapılan başvurularda da bu durumun anlaşılacağını dile getirdi. E. K. de “Bizzat gidip dilekçe verdik. ‘Sınav sonuçları açıklandıktan sonra kitapcığınızı inceleyebilirsiniz’ dediler. Sonuç açıklandıktan sonra ne anlamı kalır kitapçığımızı incelemenin” dedi. KPSS’ye giren yaklaşık 30 aday Cumhuriyet gazetesine ulaşarak şikâyetlerini dile getirdi. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar