Köylünün durumu perişan... Kars'ta çiftçinin hayvanı haczedildi

Köylünün durumu perişan... Kars'ta çiftçinin hayvanı haczedildi
Ekonomik kriz çiftçileri borçlarını ödeyemez hale getirdi. Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarından dolayı Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Büyük Pirveli köyünde, çiftinin ahırındaki hayvanlar icra memurları tarafından yediemine alındı.

Ekonomik kriz çiftçileri borçlarını ödeyemez hale getirdi. Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarından dolayı Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Büyük Pirveli köyünde, çiftinin ahırındaki hayvanlar icra memurları tarafından yediemine alındı.

Gazeteci Suat İncedere'nin haberine göre; Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçinin ekmek tekneleri bir bir haczedilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta, jandarma, avukatlar ve icra memurları ile Amasya’nın Merkeze bağlı Kızılca Köyünde çiftçinin traktörleri haczedilirken, bugün de Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Büyük Pirveli köyünde çiftçilerin ahırındaki hayvanları yediemine alınırken, hayvancılıkta kullandıkları pikapları da icra memurları tarafından haczedildi.

Büyük Pirveli köyünde hayvancılıkla uğraşan köylüler, duruma isyan ederken, sorunlarına acilen bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Ahırındaki hayvanları yediemine alınan köylü, jandarma, avukatlar ve icra memurlarının baskın yapar gibi köye geldiklerini ve kendilerinin de önce bir şey anlamadıklarını dile getirerek, “Borçlarımızı daha önce yapılandırdık, bir kısmını ödedik ancak bizden çok yüksek faiz alıyorlar. Ödeyebilecek durumumuz olsa zaten öderdik.

Yetkililere sesleniyorum; bizim borçlarımızın faizleri silinsin zaten bu faizler haksız yere alınıyor. Ana paramızı da bir süre tanısınlar bu borcumuzu ödeyelim” dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar