Koruma ve bakım altındaki çocuklar için "Kitap Günleri" etkinliği başladı

Koruma ve bakım altındaki çocuklar için "Kitap Günleri" etkinliği başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardaki bakım ve koruma altındaki çocukların katılımıyla "Kitap Günleri" etkinliği başladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardaki bakım ve koruma altındaki çocuklara yönelik Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinliklerinin düzenlendiği bildirildi.

Bu kapsamda gerçekleştirilen Kitap Günleri etkinliği ile çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması, bilinçli okur-yazar olması, bilişsel ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesi, milli ve kültürel değerleri öğrenmesi, bireysel yeteneklerinin keşfedilmesi ve okuma kültürünün yerleştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

MASAL-HİKAYE DİNLETİLERİ DÜZENLENECEK

Çocuklar İçin Türk Masallarından Seçmeler setinin yaş gruplarına uygun olarak çocuk bakım kuruluşlarında yer alacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Koruma ve bakım altındaki yabancı uyruklu çocukların bireysel ihtiyaçları da düşünülerek farklı dillerde kitapların Bakanlığa ait çocuk bakım kuruluşlarında yer alması sağlanacak. Koruma ve bakım altında bulunan çocukların katılımı ile alanında uzman kişiler tarafından hikaye okuma ve yazma atölyeleri oluşturularak, çocukların yetenekleri de gün yüzüne çıkarılacak. Çocuk bakım kuruluşlarında bulunan 4-10 yaş aralığındaki çocukların katılımı ile masal-hikaye dinletileri düzenlenerek çocukların hayal dünyalarının zenginleştirilmesi sağlanacak."

Çocuk kitabı yazarları ve hikaye anlatıcılarının katkı sağlayacağı, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının destek vereceği ve yıl boyunca sürecek programla, çocukların birçok alanda gelişimlerine katkı sağlamanın hedeflendiği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar