Korona kaynaklı can kaybı 18 bini geçti

Korona kaynaklı can kaybı 18 bini geçti
Rusya’da son bir gün içinde 5 bin 218 yeni tip korona virüs vakası görüldü. Toplam vaka sayısı 1 milyon 41 bin 7’ye yükseldi. Ülkede korona virüs kaynaklı toplam can kaybı ise 18 bini geçti.

Korona kaynaklı can kaybı 18 bini geçti

Rusya’da son bir günde belirlenen yeni vaka sayısı 5 bin 218 olarak açıklandı. Ülkede 4 Eylül’den beri yeni vakaların sayısı 5 bini geçiyor. 16 Ağustos sonrasında yeni vaka sayıları hep 5 binin altında kalmıştı.

Bunun yanında ülkede son bir günde yeni tip korona virüs kaynaklı 142 can kaybı görüldü. Pandeminin başından beri görülen toplam can kaybı 18 bin 135’e çıkmış durumda. Diğer taraftan yeni vakalar başkent Moskova’da yoğunlaşmış durumda. Zira son bir günde belirlenen 5 bin 218 yeni vakadan 642’si başkentte görüldü.

Daha önce Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yeni tip korona virüs pandemisinin ‘bir kerelik bir olay’ olduğunu söylemiş, insanların salgını bir buçuk yıl sonra unutacağını savunmuştu. Sobyanin bu kanısını, Rusya’da nüfus üstünde yaygın aşılamanın yakında başlayacak olmasıyla açıklamıştı.

Rusya Sağlık Bakanlığı 8 Eylül’de, Rus Sputnik V aşısının ilk partisinin halkın kullanımına sunulduğu açıklamasını yapmıştı. Rus Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen Sputnik V, dünyanın onaylanmış ilk korona virüs aşısı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar