Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Oğuz Ekici

Oğuz Ekici

Her Telden

Kör olmak lazım

Bu satırları Ersin Tatar seçimden galip çıktı diye yazmıyorum, hatta Mustafa Akıncı'ya olan sitemimi belirtmek için de yazmıyorum. Sadece uzun süreden bu yana söylenmesi gereken sözler daha fazla birikmesin, Kıbrıs Türkleri'nin sesi daha fazla kıstırılmaya çalışılmasın diye yazıyorum, en azından kendi keseme düşeni dolduruyorum.

Evet, Ersin Tatar önemli bir galibiyet aldı ancak Ersin Tatar'ın aldığı galibiyetten önce, gözleri biraz da Kıbrıs'ın gerisine, Türkiye'ye çevirmek lazım. Türkiye'deki, Türkiye düşmanlarına çevirmek lazım.

Hayır, yukarıda bahsettiğimden muhalefet partileri ya da muhalefet liderleri ile ilgili bir anlam çıkarmayın, hedefimde kimse yok. Ayrıca Kılıçdaroğlu veya Meral Akşener'in vatan sevgisini kimse sorgulayamaz da. Mesele bu değil.

Hatta konunun onlarla uzaktan yakından ilgisi de yok. Ben gerçekten de Türkiye içindeki Türkiye düşmanlarına sitem ediyorum.

Kim mi onlar?

Amerika, İngiltere beslemeleri, sözde serbestlikçi özde küreselci tayfalar. Bazılarının elinde silah, bazılarının elinde kalem ama hemen hemen hepsinin gözlerinde siyah bant…

Bunlardan bazıları her fırsatta Türkiye'ye söver, bazıları da sövenlerin yorumlarını ballandıra ballandıra pazarlar. Tam da bu güruhtan bahsediyorum.

Gelelim şimdi bu güruh ile ilgili daha güzel noktaya. Mesela Türkiye Cumhuriyeti… Veya Türkiye Cumhuriyeti Devleti… Doğruları var mı? Var.. Yanlışları var mı? O da var.

Ancak sevsen de sevmesen de desteklesen de desteklemesen de Türkiye Cumhuriyeti, 462 bin kilometre kare mavi vatanı içerisinde çok önemli bir mücadele veriyor. Üstelik içeride PKK ve FETÖ gibi pislik yuvalarına rağmen. Yani, kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti önemli bir mücadelenin içinde.

Fransa'ya karşı, Yunanistan'a karşı, İngiltere'ye hatta teee oralardan kalkıp gelen İsveç'e bile karşı mücadele içinde. Tüm Avrupa karşısında, Amerika yanında görünüp sırtından vuruyor, Rusya desen asla güven olmaz.

İslam ülkelerinin yaptıkları zaten ayrı bir yazı konusu.

Tüm bunlar ortayken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seçime gidiyor ve karşı taraftaki Akıncı'nın takındığı Türkiye düşmanı tutum ortada. Sonuç? Ersin Tatar seçimleri kazanıyor. Çıkar çıkmaz yaptığı açıklama ortada, ne diyor?

"Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacak" diyor.

Yani kardeşim, harbiden kör olmak lazım. Türkiye Cumhuriyeti'nin başta Doğu Akdeniz ve Ege'de verdiği mücadele görmemek için kör olmaz lazım, ya da baştan aşağı Türkiye düşmanlığı ile sarhoş olmak lazım.

Herkes gider, bu ülke yine bize kalır. Bu ülke yine vatandaşlarına, bebeklerine, annelerine, babalarına kalır. Her siyasi yapının ömrü bir gün son bulur, her fani dünyaya veda eder.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarları yaşamaya devam eder, takoz olmayın. Desteklemiyorsanız da işleri daha fazla zorlaştırmayın…

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları